Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vlasta Rudan Darko Marčinko

Žalovanje

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • 10/2014.
  • 114 str., meki uvez
  • ISBN 9789531766678
  • Cijena: 16.72 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U knjizi "Žalovanje" obrađuje reakcija pojedinca (djeteta i odrasle osobe) na gubitak, odnosno separaciju. Žalovanje je česta pojava koja se ne ubraja u psihopatologiju ako nije intenzivna i ako je kraćeg trajanja. Važna je identifikacija žalovanja i terapija, jer dugotrajno žalovanje uzrokuje bolesti, a dijete sprječava u skladnu razvoju.

Autori, uz obilnu upotrebu dosad znane literature, daju vlastita iskustva u radu s osobama kod kojih postoji žalovanje. Na žalovanje je važno posebno upozoriti jer je to česta pojava, a rijetka tema, kako u medicini tako i u svakidašnjici. U odnosu na ostala djela psihijatrijske i psihoterapijske literature, ovo  djelo obuhvatnije iznosi mnoštvo oblika očitovanja žalovanja.

Ponuđene su brojne terapijske dimenzije navedene pojave, uz objedinjavanje mnoštva teorija i  pristupa problematici žalovanja. S obzirom na raspored poglavlja te primjereno uvođenje čitatelja u problematiku kao i njezinu razradu, djelo se smatra prirodno koncipiranim. Velika je pomoć svima koji se susreću s osobama obuhvaćenih žalovanjem jer se razjašnjavaju mnoge dvojbe.

Djelo je namijenjeno prvenstveno psihoterapeutima (svih profila) i psihijatrima te liječnicima raznih usmjerenja kao i ostalim strukama, jer se žalovanje susreće u mnogobrojnim okolnostima, ali  i za široki krug čitatelja.  


Vlasta Rudan
, Darko Marčinko i suradnici

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –