Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Bobbie Peers

Tajni portal

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Munib Delalić
  • 01/2018.
  • 248 str., meki uvez
  • ISBN 9789533551555
  • Cijena: 14.47 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nakon što je svojim pustolovinama opisanima u romanu "Kradljivac luridija" osvojio kritiku i publiku Bobbie Peers se vraća novim nastavkom o dvanaestogodišnjem razbijaču šifri Williamu Wentonu.

William Wenton, dječak s genijalnim darom za razbijanje šifri, suočava se s novom prijetnjom. Nakon što počinje trpjeti tajanstvene napadaje zbog kojih gubi kontrolu nad vlastitim tijelom i sposobnost razbijanja kodova, William se zabrine da mu nevolje uzrokuje inteligentni metal luridij. Postoji samo jedno mjesto gdje može potražiti rješenje za svoj problem: Institut za posthumno istraživanje.

No na Institutu više ništa nije kao prije. Njegova stara soba sada izgleda poput zatvorske ćelije, a kretanje po Institutu strogo se kontrolira. Williamovi mentori ne žele mu reći što se zbiva, iako je očito da se svi nekoga – ili nečega – užasno boje. Kad sazna groznu vijest da je kradljivac luridija, zločinac Abraham Talley, pobjegao iz svojeg kriogenskog zatočeništva u Institutu, potraga za njim vodi Williama na Himalaju, u podzemni hram okružen planinskim vrhuncima i dubokim špiljama koje čuvaju tajnu nastanka luridija.

U "Tajnom portalu" William će se ponovno izložiti pogibelji u pokušaju da zajedno s djedom zaustavi zlog Abrahama i njegovu pomoćnicu Corneliju, koji namjeravaju osloboditi luridij i izložiti ljude njegovu pogibeljnu učinku.

Stvorivši serijal o Williamu Wentonu, Bobbie Peers stvorio je napetu slagalicu, svojevrstan spoj Da Vincijeva koda, X-Mena i serijala o Harryju Potteru, čijim se rješavanjem mladi čitatelji na mala vrata uvode u svijet odraslih, spoznavaju sebe i svijet oko sebe te uče kako u svijetu suludih promjena ostati svoji. Pouzdani junak u kojega se mogu ugledati, brza i dinamična radnja te edukativna vrijednost ovog serijala razlog su što je njegov prvi dio, lani objavljeni "Kradljivac luridija", prestižna američka udruga Parents' Choice Foundation, koja nagrade za izvrsnost dodjeljuje već 40 godina, uvrstila na popis nagrađenih književnih naslova u 2017. godini.

Bobbie Peers (1974), norveški filmski scenarist i redatelj, ostavio je traga u povijesti norveškog filma osvojivši 2006. Zlatnu palmu za scenarij i  režiju filma Sniffer. Godine 2015. Peers debitira kao autor za djecu avanturističkim romanom "Kradljivac luridija", prvim dijelom serije o dvanaestogodišnjem razbijaču šifri Williamu Wentonu. Knjiga je 2015. osvojila uglednu norvešku nagradu za dječju književnost, Ark, a 2016. proglašena je knjigom godine u Norveškoj. Prema tom uzbudljivom i napetom romanu za djecu uskoro će biti snimljen i film.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –