Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Želimir Hercigonja

Prašnjavko

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Ilustracije: Ivana Guljašević
  • 02/2018.
  • 32 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533551487
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U carstvu prašine i nereda, na zapuštenom gradskom tavanu živio je patuljak po imenu Prašnjavko, koji je više od svega na svijetu mrzio red, čistoću i urednost. Uh, ježio se i na samu pomisao na čistoću!

Ova bajka, ili priča, ili bajkopriča (ustvari slikovnica), pripovijeda nam (premda ne pripovijedaju priče, nego ljudi i likovi, a priče se pripovijedaju, kao i bajke), dakle, o životu toga neobičnog patuljka među sjećanjima, i rutinama, i među svojom (zapravo gazdinom) povijesti, koji se mijenja i nestaje kako dolaze novi vlasnici i prazne tavan...

Želimir Hercigonja znani je i cijenjeni hrvatski pisac, ponajprije za djecu. Temeljnom je naobrazbom diplomirani pravnik te dugi niz godina radi u svojoj struci koja je počesto suhoparna, ali od nečega se mora i živjeti, zar ne?! Član je dviju umjetničkih udruga: Hrvatskoga društva pisaca i Hrvatskoga društva književnika za djecu i mlade. Do sada je objavio tridesetak knjiga jer se književnim umjetničkim stvaralaštvom bavi već dvadesetak godina. Pet njegovih djela uvršteno je u lektirni popis djela za osnovnoškolce Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (Vodenjak i stara kruška, Prašnjavko, Poštar Zeko Brzonogi, Kjel – crna labud ptica i Tajni leksikon).

U slobodno se vrijeme već godinama druži s labudovima na jezerima na zagrebačkoj Savici i štiti ih te je bio prilično ponosan kada su ga jedne od najčitanijih hrvatskih tiskovina proglasile „šaptačem labudova“ i posvetile članak njegovu višegodišnjem druženju s tim prekrasnim kraljevskim pticama. U suradnji sa zagrebačkim Zoološkim vrtom i njegovom glavnom veterinarkom gđom Ingeborg svake godine sudjeluje u zbrinjavanju i liječenju povrijeđenih i bolesnih labudova.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –