Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Miro Gavran

Kako je tata osvojio mamu

  • Mozaik knjiga
  • 02/2006.
  • 190, meki uvez
  • ISBN 9532230157
  • Cijena: 48.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Ovo je neobična priča o čovjeku koji je bio toliko glup da je morao iznova osvajati ženu koju je već jednom osvojio. Taj čovjek je moj tata i on se dugo nije razumio u tajne mamina srca. Pričat ću vam i o svojoj djevojci Bernardi i o tome kako je lijepo kad te netko voli i kad ti nekoga voliš.

Miro Gavran (Gornja Trnava, 1961) diplomirao je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Piše drame, romane, filmske scenarije i knjige za mlade. Drame su mu prevedene na sedamnaest jezika, dosegnuvši sto osam premijera i sedam tisuća repriza koje je u Hrvatskoj, Nizozemskoj, SAD-u, Sloveniji, Poljskoj, Mađarskoj, Bugarskoj i drugim zemljama vidjelo više od milijun i dvjesto tisuća gledatelja. Jedini je hrvatski pisac čija je drama izvedena u glasovitom američkom “Eugene O'Neill Centeru”.
Dobitnik je petnaestak književnih i kazališnih nagrada, a među njima i nagrade “Central European Timea” u Budimpešti koja se dodjeljuje najboljim srednjoeuropskim piscima. Godine 2003. u Slovačkoj je pokrenut festival “Gavranfest” na kome se igraju samo njegove drame i komedije, pa je jedan od rijetkih živućih pisaca u Europi koji imaju svoj festival.

Objavio je sedam romana za odrasle: «Zaboravljeni sin», «Kako smo lomili noge», «Klara», «Margita», «Judita», «Krstitelj» i «Poncije Pilat», te knjige za mlade: «Svašta u mojoj glavi», «Kako je tata osvojio mamu», «Zaljubljen do ušiju», «Oproštajno pismo», «Sretni dani», «Igrokazi s glavom i repom», «Pokušaj zaboraviti» i «Profesorica iz snova».
Njegovi kazališni i prozni tekstovi uvršteni su u brojne antologije i hrestomatije u zemlji i inozemstvu, a njegovo djelo proučava se na sveučilištima diljem svijeta. Posljednjih trinaest godina živi i radi kao profesionalni pisac u Zagrebu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –