Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Neal Cassady

Prva trećina

  • Nakladnik: Celeber
  • Prijevod: Marko Škobalj
  • 03/2006.
  • 246 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9536825627
  • Cijena: 12.61 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Cassadyjevi autobiografski zapisi, nepredvidiva američka saga jedne istinski slobodne osobe. Ovjekovječen pod imenom Dean Moriarty od strane Jacka Kerouaca u epskom romanu "Na putu", Neal Cassady bio je općepoznat po svojoj nezaustavljivoj energiji, neodoljivom šarmu, žustroj hiperaktivnosti i neobuzdanom životnom stavu. Kao drag prijatelj i suputnik Jacka Kerouaca, Allena Ginsberga, Williama Burroughsa i Kena Keseyja, Cassady je živio punim plućima, uvijek spreman na avanturu, tražeći nadahnuće pri svakom skretanju.

Prije nego što je umro u Meksiku 1968., samo četiri dana prije svog 42. rođendana, Cassady je napisao popratni tekst za korice ove knjige: “Rijetko kad je objavljena priča o toliko rastrganom čovjeku kao što sam ja. Gotovo je sigurno da mnogi čitatelji neće vjerovati u vjerodostojnost ovih redaka, ali uvjeravam sve nevjerne Tome da je istinit baš svaki događaj.”

Kao što Ferlinghetti piše u svom uvodnom tekstu, Cassady je bio “rani prototip urbanog kauboja koji bi prije stotinjak godina vjerojatno bio odmetnik van svih zakona, jašući beskonačnom prerijom ususret horizontu”.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –