Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Slobodan Prosperov Novak

Hvar : Mjesta - ljudi - sudbine

  • Nakladnik: Matica hrvatska
  • 06/2006.
  • 220 str., tvrdi uvez
  • ISBN 953150752X
  • Cijena: 45.13 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Povijest je za mene domišljanje nekog krajolika, kaže Slobodan Prosperov Novak u jednom intervjuu, sažeto objašnjavajući svoj metodološki pristup znanstvenome radu. Tko poznaje Novakov osebujan način razmišljanja, ležeran stil pisanja, autorski pristup građi, sposobnost razlučivanja bitnog od nebitnog, sažimanje opsežnoga gradiva na pravu mjeru, neće biti iznenađen niti novom autorovom knjigom, lijepo opremljenim kulturno-povijesnim i kulturološkim vodičem otoka Hvara.

Predmeti autorova proučavanja su povijesna, arheološka, umjetnička, spomenička, sakralna, arhitektonska i gospodarska baština otoka Hvara te zanamenita otočka mjesta i znameniti otočki ljudi. A da se u ovome vodiču ima što pročitati o Hvaru, jamci su autorova bogata erudicija te mnogobrojni autorovi razgovori sa svojim mentorom - Grgom Novakom, najvećim hvarskim arheologom i povjesničarom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –