Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Urbanizam.net

  • Nakladnik: UPI-2M BOOKS
  • Urednik: Hrvoje Bakran ... et al.
  • 05/2006.
  • 280 str., meki uvez
  • ISBN 9539648092
  • Cijena: 25.08 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
urbanizam.net je bio prva hrvatska neovisna platforma koja je prikupljala i povezivala internet informacije iz urbanog planiranja, arhitekture, designa i suvremene umjetnosti. Zamišljen je kao on-line magazine, namijenjen arhitektima, urbanistima i zainteresiranoj javnosti. Stranice urbanizam.net-a bile su izvor lokalnih i globalnih novosti iz područja urbanizma i arhitekture, mjesto s obavijestima o najnovijim hrvatskim i međunarodnim natječajima i njihovim rezultatima, otvorenjima izložbi, predavanjima i drugim javnim događanjima, te izvor zanimljivih linkova iz područja arhitekture i urbanizma.

urbanizam.net. je objavljivao intervjue s osobama važnim za promicanje kulture grada, arhitekture, urbanizma, umjetnosti i obrazovanja. Prezentirao je radove mladih arhitekata, projekte koji su materijalizirali nova konceptualna razmišljanja o prostoru. Teme srodnih disciplina urbanizmu i arhitekturi, kao što su teorija prostora, umjetnost, grafički i produkt design, ravnopravno su participirale u cjelokupnom polju u koje je urbanizam.net želio uključiti u promišljanje prostora. Link [education] predstavljao je radove arhitektonskih radionica, ljetnih škola arhitekture i novih tendencija u arhitektonskom obrazovanju. Link [publications] prikazivao je kratke osvrte na recentna izdanja iz područja arhitekture, designa i umjetnosti s informacijama o cijeni i mjestima gdje se publikacije mogu nabaviti. urbanizam.net je nudio vlastite relevantne informacije i aktivnosti, kako bi poboljšao i proširio 'know how' i stimulirao dijalog unutar profesije.

Knjiga objavljuje izabrane sadržaje urbanizam.net-a. Strukturirana je u skupine radova koji tematiziraju određena područja kao što su odnosi globalno-lokalno, tranzicijski uvjeti, razvoj jadranskih otoka, budućnost velikih urbanih sustava, novi javni prostor, umjetnost u urbanom kontekstu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –