Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ekran priče 04 : Zagreb 2006

  • Nakladnik: Profil
  • Urednik: Drago Glamuzina
  • 10/2006.
  • 215 str., meki uvez
  • ISBN 9531202990
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Ekran priče 4" nova je antologija priča, rezultat najmasovnijeg domaćeg književnog natječaja na Internetu. Svake godine na stranicama IskonInterneta natječe se više od 1500 priča (ne duljih od onog što može stati na jedan kompjutorski ekran), a posebnost ovog natječaja jest da stotinu priča koje ulaze u knjigu izabiru čitatelji, pa je to jedina takva antologija u nas.

U protekle četiri godine brojnost pisaca koji se javljaju na natječaj (afirmirani pisci, blogeri, dosad neobjavljivani autori…) i kvaliteta objavljenih tekstova ovaj su natječaj učinili važnim izvorom informacija o tome što se događa na hrvatskoj književnoj sceni.

Na ovogodišnjem natječaju sudjelovalo je 618 autora sa 1504 priče. Žiri u sastavu Katarina Luketić, Kruno Lokotar, Robert Mlinarec, Tomislav Zajec i Dario Rukavina je prvu nagradu dodijelio priči «Cipele za dodjelu Oskara» Meline Kamerić Talaldć. Drugu nagradu osvojila je priča «Gospodin Žic i njegov sokol» Marka Gorete, dok je treća nagrada pripala priči »Kolotečina ili živa istina» Niveske Juraga-Kovačev.

U zadnjem dijelu natječaja su posjetitelji Iskonovih stranica izabrali sto priča koje su, uz tri prvonagrađane, prema prosječnoj ocjeni koju su dobile, objavljene u ovoj knjizi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –