Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Eduardo Banqueri

Naša živa Zemlja

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Ana Matijević
  • Ilustracije: Marcel Socias
  • 10/2006.
  • 31 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9531202613
  • Cijena: 9.16 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Kako je nastao naš planet i kako je u početku izgledao? Kako izgleda tlo u velikim morskim dubinama i kako se pomiču ledenjaci? Ova će vas knjiga odvesti u središte Zemlje, pokazati vam kako nastaju potresi i vulkani, pojasniti vam kako se naša živa Zemlja okreće oko Sunca i svoje osi te kako su stvoreni uvjeti za razvoj života na planetu.Sadrži bogate i sadržajne ilustracije te brojne presjeke i tablice, koji pomažu boljoj razumljivosi iznesene građe.

Ovo je djelo namijenjeno mladim čitateljima koji žele bolje upoznati Zemlju. Znanost koja se bavi proučavanjem Zemlje zove se geologija. Riječ je o izvanredno zanimljivoj disciplini koja obuhvača sva pitanja vezana uz naš planet: podrijetlo, sastav, građu, prošlost i budućnost, aktualne procese, evoluciju i sve pojave koje su na njemu postojale ili pak postoje.

Za ovaj su priručnik autori izabrali teme koje pokazuju da je Zemlja živi planet sa svojom unutarnjom dinamikom (vulkani, potresi, pomicanje ploča, oblikovanje metamorfnih stijena, itd.). Priručnik započinje s objašnjavanjem podrijetla Zemlje da bi se nastavilo s proučavanjem njezine građe i sastava, a potom se usmjerilo na unutarnju dinamiku i njezine posljedice (tektonika ploča, vulkani, itd.), a nakon toga se obrađuju različiti procesi vanjskih djelovanja (djelovanje podzemnih voda, ledenjaka, mora).

Na kraju knjige nalazi se poglavlje posvećeno tumačenju topografskih karata, osnovnog sredstva za proučavanje i poznavanje oblika Zemljine površine. No bez razumijevanja prošlosti bilo bi nemoguće razumjeti sadašnjost Zemlje. Stoga se u uvodu ukratko izlažu najvažniji događaji u razvoju našeg planeta, koje upotpunjuje tablica geoloških razdoblja na kraju knjige.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –