Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nicole Krauss

Povijest ljubavi

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Anja Jović
  • 11/2006.
  • 200 str., meki uvez
  • ISBN 9531203415
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Povijest ljubavi Nicole Krauss U ovome je romanu Nicole Krauss stvorila neke od najpamtljivijih likova u suvremenoj prozi. Ovo je priča puna smijeha, strasti i kreativne snage kojom se autorica potvrdila kao jedna od najupečatljivijih spisateljica svoje generacije.

Leo Gursky pokušava dokazati da je još živ kuckajući po radijatoru svake večeri kako bi ga susjedi čuli ili pak namjerno izazivajući pozornost kupaca u Starbucksu. Ipak, njegov život nije uvijek bio takav. Prije šezdeset godina, u poljskom selu gdje je rođen, Leo se zaljubio i napisao knjigu. Njegova je knjiga, premda on sam to ne zna, prešla oceane i generacije te promijenila mnoge živote...

Nicole Krauss rođena je 1974. g. u New Yorku. Njezin prvi roman, "Man Walks Into a Room", Los Angeles Times proglasio je knjigom godine. Objavljivala je prozu u The New Yorkeru, Esquireu i godišnjoj antologiji "Best American Short Stories". Živi u New Yorku.


Iz kritike:

"Šarmantan, nježan i posve originalan roman."
J. M. Coetzee

Leo Gursky glas je kojemu nema ravnoga niti će ga ikada biti. Između I. B. Singera i Woodyja Allena, Kafke i Leopolda Blooma, neodoljiv glas Nicole Krauss ne traži svoje mjesto u panteonu američkih pisaca – on doslovno korača ravno prema njima i zahtijeva da se maknu ili će ih progoniti danima i noćima.
Ovo je roman koji ne možemo zanijekati ni zaboraviti, već se nadamo da ćemo ga stalno čitati. Leo Gursky je nezaboravan. I to nas čini sretnijima.
André Aciman

Povijest ljubavi jedinstvena je i prekrasna knjiga koju sam čitala s užitkom, najdoslovnije, od prve do posljednje rečenice. To je zagonetka, pjesma u prozi, meditacija, jedinstven odgovor na puno pitanja, knjiga kakvoj se nadamo, no rijetko je pronalazimo. To je roman koji očarava, izaziva i tješi, sve odjednom. Nicole Krauss dokaz je da se danas uistinu piše velika proza.
Elizabeth Berg

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –