Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ernesto Che Guevara

Bolivijski dnevnik

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Andrea Pongrac
  • 05/2007.
  • 250 str., meki uvez
  • ISBN 9789531204804
  • Cijena: 17.25 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U rukama držite Che Guevarin posljednji dnevnik, pronađen u njegovoj naprtnjači kad ga je bolivijska armija uhvatila u listopadu 1967. Dnevnika se domagao kubanski režim i objavio ga već sljedeće godine, s Castrovim predgovorom. Knjiga je odmah postala međunarodni bestseler na temelju kojeg je izrastao mit o Che Guevari.

U njemu Che Guevara opisuje posljednje dane svog života. Na stranicama dnevnika pratimo kako izgladnjeli Guevarini gerilci iz dana u dan bivaju suočeni sa sve većim problemima te kako se Che Guevara nosi s najvećim iskušenjima u svom životu koja su završila njegovom smrću u bolivijskim prašumama. Potresno štivo ispisano u trenucima borbe za život autentična su literatura koja u mnogo čemu nadvisuje romaneskne pokušaje opisa sličnih situacija.

Ovo je revidirana i dopunjena verzija, s predgovorom Che Guevarina sina Camila i izvanrednim, dosad neobjavljenim fotografijama iz posljednjih dana života jedne od ikona 20. Stoljeća.

„ZAHVALJUJUÆI CHEOVOJ NAVICI DA PAŽLJIVO BILJEŽI DNEVNA ZBIVANJA, KOJE SE DRŽAO CIJELOG ŽIVOTA, DANAS NA RASPOLAGANJU IMAMO NEVJEROJATNO PRECIZNE, NEPROCJENJIVE I DETALJNE PODATKE O POSLJEDNJIM HEROJSKIM MJESECIMA NJEGOVA ŽIVOTA U BOLIVIJI."
Fidel Castro

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –