Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ian Rankin

Pitanje krvi

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Andreja Ciković
  • 07/2007.
  • 356 str., meki uvez
  • ISBN 9789531204767
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Pucnjava u privatnoj školi u Edinburghu: bivši vojnik ubio je dva sedamnaestogodišnjaka, a potom i sebe. Inspektor Rebus istražuje slučaj. Nema zagonetki osim što nedostaje motiv. Rebus, i sâm bivši vojnik, opčinjen je ubojicom, no nije jedini koji se bavi slučajem…

Ovo je roman o obitelji, prijateljstvu i izdaji. Ovo je priča o dvama muškarcima – jedan je ubojica, drugi policajac – koji dijele zajedničku povijest.


Ian Rankin rođen je 1960. godine. Završio je studij književnosti u Edinburghu. Svoj prvi roman s glavnim likom inspektorom Rebusom objavio je 1987. godine. Po njegovim je knjigama snimljena i televizijska serija. Dobitnik je velikog broja književnih nagrada od kojih i najprestižniju svjetsku nagradu za najbolji krimić godine – Gold Dagger – za roman "Black & Blue".


Rankin plete svoje priče s gotovo zastrašujućom lakoćom… Njegova je proza sažeta, a njegov osjećaj za dijaloge iznimno oštar. On je, vrlo jednostavno, pisac najviše kategorije.
Sunday Express

Ovaj roman nosi sve kvalitete zbog kojih Rankin i je prepoznat kao vodeći britanski pisac, i to ne samo krimića: snažan osjećaj za mjesto, sugestivan dijalog, sjajna karakterizacija likova.
New Statesman

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –