Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Darwin Porter

Razgolićeni Brando

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Snježana Ercegovac
  • 09/2007.
  • 666 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531205818
  • Cijena: 39.68 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Marlon Brando bio je strastven glumac, sklon rušenju konvencionalnih vrednota, maštovit, neobuzdan, neukrotiv te za mnoge nevjerojatno privlačan. Brando je u jednom trenutku bio narcisoidan, a već u sljedećem nježan ljubavnik, ne toliko seksualni odmetnik koliko, možda, egzistancijalni heroj spavaće sobe. Prema ovoj knjizi, koja prikazuje pregled Brandove ostavštine kao jednog od najvećih holivudskih mačo zavodnika, burna veza s Jamesom Deanom samo je jedna od brojnih homoseksualnih veza, flertova i avantura za jednu noć u koje se Marlon Brando upustio tijekom života ispunjenog seksualnom pohlepom. ***

Marlon Brando je rođen 3. travnja 1924. u Omahi, Nebraska, kao Marlon Brando mlađi. Njegov otac bio je prodavač krmiva, a majka Dorothy glumica koja je na sina prenijela ljubav prema toj umjetnosti. Marlon je imao nesretno djetinjstvo, i to zbog očevih čestih izostanaka iz kuće i majčina alkoholizma. Zato je Brando i pobjegao u New York. Na Broadwayu je debitirao u listopadu 1944. u predstavi "I Remember Mama" i odmah privukao pozornost filmskih redatelja.

Kazališna predstava "Tramvaj zvan žudnja" od Marlona je stvorila zvijezdu, a maestralnom ulogom u filmskoj verziji zauzeo je svoje mjesto na pijedestalu najvećih glumaca inspiriravši mnoge generacije glumaca koje su dolazile nakon njega. Bogatu filmografiju začinio je neskrivenom seksualnošću, mumljanjem kao zaštitnim znakom i uvođenjem T-shirta u modu. Život mu je bio ispunjen skandalima i obiteljskim tragedijama. Umro je 1. srpnja 2004. godine, a svijet je ostao bez filmske legende.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –