Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Judy Allen

Enciklopedija fantastičnih bića

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Andrea Pongrac
  • 10/2007.
  • 144 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531203623
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
»Enciklopedija fantastičnih bića» povest će vas začaranom zemljom narodne predaje i fantastike. Upoznat ćete mitska bića, fantastične zvijeri i nestašne male ljude, kao i sablasne duhove i krvožedne vampire. Razotkrijte magičnu moć priča koja je ovim bićima omogućila da stoljećima žive u mašti svih ljudi svijeta, kao i tajanstvenost i predrasude što ih prate.

U začaranoj zemlji naše mašte žive različita mitska bića, zvijeri, mali ljudi, duhovi, krvoločna bića. Ova će vas knjiga odvesti na to ponekad opasno mjesto i otkriti vam gdje žive vile, vilenjaci, domaći, goblini, zmajevi, Elementali, Nimfe, Kiklopi, vještice, vampiri..., objasniti kako se ponašaju i zašto, jesu li dobroćudni prema ljudima ili nisu. Poučit će vas kako se ponašati prema njima jer su, primjerice, vile dobroćudne i blage te pomažu ljudima, gremlini vole prčkati po avionima i elektroničkim spravama, zračni Elementali potiču ljude na inspiraciju u umjetnosti i izumima, australski mimiji jedu ljude, a može ih se otjerati bukom, Žuti zmaj istoka na svojim je leđima ljudima donio prva kineska slova, a Veli Jože čuvao je Motovunsku šumu.

Sva su ta bića stvorena na različite načine – krilati konj Pegaz iskočio je iz krvi čudovišne Meduze, rijetki su – golemi Feniks zlatnog perja postoji samo jedan na svijetu, kombinacija su raznih životinja – indijska Garuda je napola ptica, napola čovjek, Hidra je zmija s devet glava, Sirene imaju lica i poprsja divnih žena te ptičja tijela, drugi mijenjaju oblik – džinovi se pretvaraju u dim, vampiri u šišmiše... »Enciklopedija fantastičnih bića» ukrašena je mnoštvom sjajnih fotografija i ilustracija. U knjizi se pojavljuju bića iz legendi, basni i narodnih priča iz cijeloga svijeta, od maorskih s Novog Zelanda do hrvatskih, a uz svako biće nalazi se i popis knjiga u kojima ih se može pronaći i filmova u kojima ih se može vidjeti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –