Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Carlos A. Aguilera

Kinamašina

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Gordana Matić
  • 06/2007.
  • 123 str., meki uvez
  • ISBN 953120361X
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Sa svojim tajnim pušionicama opijuma, motoriziranim budističkim hramovima, tržnicama koje se sklapaju i rasklapaju u trenu, rezervatima za patuljke, rafiniranim mučenjima i autoputovima koji putniku produžuju put do u beskonačnost... «Kinamašina» je prostor koji tek djelomično odgovara onome što podrazumijevamo pod pojmom Kina.

Puno više, to je prostor Nepoznatog: onaj koji punimo našim vlastitim željama i strastima, strahovima i predrasudama, prava mala povijest našeg (ne)znanja i (ne)razumijevanja, koju Zapad ispisuje počev od Marka Pola, preko Ezre Pounda, Kafke...

Ujedno, «Kinamašina» je i sažetak svih totalitarizama, putovanje krajolikom neprestanog nadgledanja i kazne, tekst koji se jednako izruguje diktaturi i demokraciji, svjestan da je okrutnost u srži svake. Kubanski pisac Carlos A. Aguilera napisao je knjigu o Kini, koja to nije i knjigu o nama, kakvi ne bismo željeli biti.

***

CARLOS A. AGUILERA (Havana, 1970.). Pripovjedač, pjesnik i esejist. Dobitnik je uglednih književnih nagrada David i Calendario. U Havani je do 2002. radio kao urednik književno-političkog časopisa 'Diáspora(s)', a kada kubanske vlasti zabranjuju ovo glasilo, Aguilera na poziv njemačkog PEN-a napušta Kubu. Suradnik je mnogih međunarodnih magazina i novina (Miami Herald, Frankfurter Rundschau, Lichtungen...), a djela su mu prevođena na više jezika. Objavio: «Retrato de A. Hooper y su esposa» (1996.), «Das Kapital» (1997.), «Teoria del alma china» (2006.)... Urednik je antologije kubanske kratke priče «Pobuna bolesnih» (2005), i knjige «Kinamašina» objavljene na hrvatskom jeziku 2007. godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –