Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ana Ugarković

Danas kuham 2 ili Zašto luk nije uvijek samo luk, a piletina samo piletina

  • Nakladnik: Profil
  • 11/2007.
  • 264 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531206556
  • Cijena: 33.18 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Novi nastavak jedne od najpopularnijih domaćih kuharica otkriva zašto luk nije uvijek „samo“ luk, a piletina „samo“ piletina. Bez obzira koliko ste dobar kuhar i koliko ste tehnički potkovani, fantastično jelo jednostavno ne možete napraviti bez dobrih sastojaka.

One uobičajene, svakodnevne namirnice vrlo često uzimamo zdravo za gotovo, a baš se u njima krije tajna vrhunske kuhinje - sukus je gastro-filozofije Ane Ugarković.

I novi nastavak njezine popularne knjige «Danas kuham» slijedi formulu koja je oduševila čitatelje: nudi pregršt praktičnih savjeta i otkriva tajne koje će preporoditi vašu kuhinju. Kako prepoznati zrelu i svježu namirnicu, gdje je i kada kupiti te kako pripremiti... samo su neki od odgovora koje nudi vodeći vas do najvažnijeg: kako kuhati maštovito i s ljubavlju.

***

Ana Ugarković rođena je 1971. u Sisku. Maturirala je u Albuqerqueu, New Mexico, SAD i završila četverogodišnji studij grafičkog dizajna na Instituto Europeo di Design u Milanu. Radila je kao grafički dizajner u Italiji, Hrvatskoj i Švicarskoj te u Master of Arts, Design Studies i Design Labu pri Central Saint Martins Collegeu u Londonu na raznim interdisciplinarnim projektima. Paralelno je skupljala kuharsko iskustvo stažirajući po raznim restoranima u Londonu. Po povratku u Hrvatsku 2002. uglavnom se bavi svim aspektima gastronomije (kuhanje, pisanje i foodstyling).

Autorica je knjiga: «Danas kuham : Nešto svježe, zrelo i na vrhuncu sezone» (2006), «Nova hrvatska kuhinja» (u koautorstvu s Davorom Butkovićem, 2005.) i «Danas kuham 2 ili Zašto luk nije uvijek samo luk, a piletina samo piletina» (2007)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –