Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Trevor Ravenscroft

Koplje sudbine

  • Nakladnik: CID - Nova
  • Prijevod: Mladen Udiljak
  • 03/2008.
  • 327 str., meki uvez
  • ISBN 9789536566853
  • Cijena: 127.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Otkako je probilo Kristovo tijelo. Koplju sudbine je tijekom dvije tisuće godina pripisivana zapanjujuća okultna moć.

Knjiga »Koplje sudbine« bilježi legendu i njezino ispunjenje u propasti Rimskog Carstva, u takozvanom Mračnom dobu i tijekom dinamičnog 20. stoljeća. Opisuje sudbine brojnih znamenitih povijesnih ličnosti koje su posjedovale koplje, od Heroda Velikog pa do Adolfa Hitlera, te govori o njihovim pokušajima mijenjanja povijesti korištenjem njegovih okultnih moći za dobro ili zlo.

Koplje sudbine se poistovjećuje s Kopljem Svetoga grala koje se spominje u srednjovjekovnim sagama. Gral je prikazan kao jedinstven put Zapada k ekspanziji uma -primjenjiv u današnje vrijeme jednako kao i na dvorovima kralja Artura i Karla Velikog.

Posljednja poglavlja knjige opisuju veliku bitku iza zavjese 20. stoljeća. Po prvi puta knjiga objašnjava sotonistički razvitak i sposobnosti Adolfa Hitlera, autentično i dokumentirano, tumačeći kako je podupirao svoje ciljeve i osvajanje svijeta praksom crne magije.

***

Trevor Ravenscroft rođen je u Engleskoj 1921. Nakon završetka vojnog koledža u Reptonu i Sandhurstu, postaje časnik posebnih postrojbi u Drugom svjetskom ratu. Prilikom pokušaja atentata na generala Rommela, zarobljen je i prebačen u Njemačku, gdje boravi od 1941-1945. Triput je neuspješno bježao iz logora. Nakon rata studira na St. Thomas Hospital i postaje novinar. Dvanaest godina proučava povijest kod dr. Waltera Johannesa Steina, provodeći obimna istraživanja za pisanje ove knjige. Prije smrti, 1989. godine, predavao je povijest u Londonu i Edinburghu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –