Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mirjana Bobić Mojsilović

Ono sve što znaš o meni

  • Nakladnik: Profil
  • 04/2008.
  • 233 str., meki uvez
  • ISBN 9789531207645
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
«Ono sve što znaš o meni» urbana je priča o ženama. Glavni likovi su četiri žene, četiri glumice različite dobi sa četiri različite sudbine. Nađa je bivša glumica koja piše seksološke priručnike, Ana čeka svoju životnu priliku radeći u pizzerijama u Los Angelesu, Jelena je bogato udata kazališna glumica na vrhuncu karijere, a Una je mlada nada u usponu i ljubavnica Jelenina muža.

Sve njih povezuje prošlost i jedan čovjek. Svaka u svojevrsnoj životnoj krizi, prihvaća poziv slavnog režisera nadajući se da će baš ona dobiti glavnu ulogu u njegovu filmu i u njegovu životu.

U ovoj duhovitoj melodrami, junakinje se bave svođenjem životnih računa, biološkim, društvenim, umjetničkim i emotivnim krizama kroz koje prolaze, ali i potragom za ljubavlju. Kad je ljubav u pitanju, svi želimo, ponekad, glavnu ulogu, a glavne junakinje u potrazi su za jednom jedinom rečenicom koja daje smisao svakom životu, putuju na Sveti Stefan da izgovore monologe svog života.

Kroz njhovu ispovijedi upoznajemo likove koji su oblikovali njihove živote i otkrivamo zašto njihovom prošlošću i budućnošću odzvanjaju nezaboravni stihovi Arsena Dedića.

***

Roman «Ono sve što znaš o meni» u Srbiji je postigao nakladu od 20.000 primjeraka i jedan je od šest romana beogradske književnice, novinarke i slikarice Mirjane Bobić Mojsilović, koja samu sebe naziva samostalnim proizvođačem umjetničkih djela. Njezina kazališna djela izvode najpoznatiji beogradski glumci, a romani su dosad prevedeni na francuski, talijanski i slovenski jezik.

Prvu knjigu, zbriku priča «Baba nemoj ništa da me pitaš» objavila je 1997. godine. Slijedi drama «Suze su okej» (1999) i romani: «Dnevnik srpske domaćice» (2000.), «Hepi end» (2002), «Majke mi, bajka» (2003), «Ono sve što znaš o meni» (2005), «Tvoj sam» (2006) i «Srce moje» (2007).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –