Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dejan Kršić

Mirko Ilić: Strip-ilustracija-dizajn-multimedija

  • Nakladnik: AGM
  • Nakladnik: Profil
  • 05/2008.
  • 358 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531743228
  • Cijena: 78.31 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Priča o Mirku Iliću doista se može ispričati i kao "tipična američka" priča o uspjehu: od dječaka iz balkanske provincije koji usamljenost dječačkih dana ispunjava crtanjem, preko lokalne slave u ranim dvadesetim godinama - kojoj uz kvalitetan rad pridonose i radikalan 'image', provokativnost i samouvjerenost u medijskim nastupima - sve do uspjeha 'među velikim dečkima', u samom centru svjetske medijske industrije.

Za dobru mjeru dodajmo tu još i priče o prijateljstvu i izdajama, uspjesima i razočaranjima, padovima i upornom uspinjanju, iskušenjima i dosljednosti, brakovima i ljubavima... pa recite tko to ne bi želio čitati!?

Ova knjiga ne teži tome da bude spomenik autoru koji je još sasvim živ i dovoljno se rita, nego predstavlja pokušaj da se kroz pregled njegovog rada uspostave neki parametri za kritičko promišljanje domaćeg dizajna, njegovih unutrašnjih dosega i ograničenja, ali i odnosa prema međunarodnoj dizajnerskoj sceni i globalnom kontekstu.

"Diznajer prema mome mišljenju ne smije imati stila, osim načina razmišljanja. Uvijek sam se trudio da nemam stila. Ideja mora odrediti oblik a ne suprotno. Dobar dizajn se može raditi gledanjem u prošlost ili gledanjem u budućnost. Važno je ne gledati sa strane.Mene ne zanima što drugi od mene očekuju; kad mi nešto postane dosadno ne vidim apsolutno nikakav razlog da i dalje to radim.U američkom tisku nazvali su me čovjekom koji otpušta klijente. Kompromisi s mojim rješenjem ne dolaze u obzir.
Samo dok si buntovnik možeš nešto postići."
Mirko Ilić

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –