Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Joško Radonić

Labirint

  • Nakladnik: Profil
  • 08/2008.
  • 143 str., meki uvez
  • ISBN 9789531208376
  • Cijena: 14.47 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Zbirka priča "Labirint" Joška Radonića knjiga je koja čitatelja vodi kroz pravi labirint književnih, filmskih, povijesnih i kulturnih referenci.  U njoj se priče o marginalcima i anonimnim studentima prepliću se s pripovijestima o ličnostima poput povjesničara Theodora Mommsena koji Atenu iz Sokratova doba poznaje kao vlastiti džep, dok se sam ne umije vratiti do vlastitog kućnog praga; ili onima o vampirskoj ljubavi holivudskih ikona Billyja Boba Thorntona i Angeline Jolie, samoubojstvu glumca Richarda Farnshwortha, koje na bizaran način ispisuje post scriptum poznatom filmu Davida Lyncha...

Knjiga je ovo koja još jednom pokazuje kako život može nadmašiti i najbujniju fantaziju i kako pravi zapleti postoje svud oko nas, samo ako ih umijemo vidjeti i zapisati.

***

Joško Radonić rođen 1958. g. u Vrgorcu, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. Novinarstvo i filozofiju studirao je u Beogradu. Nakon studija jedno vrijeme živio je u inozemstvu. U Norveškoj je lovio bakalar, u Nizozemskoj se bavio uređenjem japanskih vrtova, u Belgiji je radio kao krovopokrivač i redar u noćnim klubovima... Trenutačno živi u Vrgorcu gdje radi kao ravnatelj Sportske dvorane. Do sada nije objavljivao.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –