Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alan Tillier (glavni suradnik)

Pariz : turistički vodič

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Grupa prevoditelja
  • 09/2008.
  • 448 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531206856
  • Cijena: 23.89 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ovaj Eyewitness Travel vodič pomaže vam da uz najmanje poteškoća izvučete najviše iz svog boravka u Parizu. Uvodno poglavlje, ‘Upoznajte Pariz' opisuje zemljopisni položaj grada, smješta suvremeni Pariz u njegov povijesni kontekst i objašnjava kako se život Pariza mijenjao kroz stoljeća. Glavno poglavlje knjige koje govori o razgledavanju grada jest ‘Pariz dio po dio'. U njemu su opisane sve glavne znamenitosti, s kartama, fotografijama i detaljnim ilustracijama. Osim toga, pomoću osam prijedloga za razgledavanje grada možete obići dijelove Pariza koje biste inače propustili.

Vodič nudi i provjerene savjete o hotelima, trgovinama i tržnicama, restoranima i barovima, sportu i zabavi koje možete pronaći u poglavlju ‘Putnik mora znati', a u ‘Vodiču za preživljavanje' pronaći ćete savjete za sve, od slanja pisama do vožnje podzemnom željeznicom.

Pariz je podijeljen na 14 područja razgledavanja. Svako poglavlje započinje opisom pojedinog područja, donosi sažetak njegova karaktera i povijesti te popis svih znamenitosti o kojima govori. Znamenitosti je lako pronaći uz pomoć brojaka na ‘Karti područja'. Potom slijedi ‘Plan ulica u velikom mjerilu', usredotočen na najzanimljivije dijelove područja. U tom se poglavlju lako snaći zahvaljujući brojčanom sustavu kojim su obilježene znamenitosti. Radi lakšeg snalaženja, znamenitosti svakog područja označene su brojevima i smještene na ‘Karti područja'. Kako bi posjetiteljima bilo jednostavnije, ta karta također pokazuje gdje su podzemna željeznica i glavne postaje KER-a, kao i parkirališta za automobile.

Pod naslovom ‘Znamenitosti na prvi pogled' pronaći ćete popis znamenitosti u određenom području prema kategorijama: Povijesne ulice i zdanja, Crkve, Muzeji i galerije, Spomenici te Trgovi, parkovi i vrtovi. Fotografije pročelja i zanimljive pojedinosti na zgradama pomažu vam pri traganju za znamenitostima.

U poglavlju ‘Pariz na prvi pogled' nalaze se karte koje su usredotočene na posebne teme: Muzeje i galerije, Crkve, Trgove, Parkove i vrtove, Slavne Parižane. U ovom su poglavlju podrobno opisane sve važne znamenitosti pojedinih područja. O njima se govori redoslijedom kojim su označene na Karti područja. Tu se također nalaze i korisne obavijesti.

Glavnim znamenitostima Pariza su posvećene dvije ili više punih stranica u području razgledavanja kojem pripadaju. Povijesna zdanja prikazana su u presjeku kako bi se vidjela njihova unutrašnjost, a tlocrti svih katova muzeja i galerija označeni su bojom, čime je olakšana potraga za važnim izlošcima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –