Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michael Leapman (glavni suradnik)

London : turistički vodič

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Grupa prevoditelja
  • 08/2008.
  • 448 str., meki uvez
  • ISBN 9789531207550
  • Cijena: 23.89 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Drugo, ažurirano izdanje DK Eyewitness turističkog vodiča London na hrvatskom jeziku donosi riječju, slikom i crtežom pregledne podatke o više od 1000 londonskih znamenitosti, dućana, restorana, hotela i mjesta za zabavu. 

Uvodni dio, određuje zemljopisni položaj grada, postavlja suvremeni London u povijesni kontekst te opisuje najvažnije događaje tijekom godine u Londonu. Pogled na London daje opći pregled gradskih posebnosti. ‘London dio po dio' vodi vas po odabranim područjima grada. Grad je podijeljen na 16 područja za razgledavanje i svako područje ima svoje poglavlje u vodiču. Poglavlja počinju prikazom područja sa sažetkom njegovih osobitosti i povijesti te daju popis svih mjesta za razgledavanje koja su na tom području.

Glavne znamenitosti Londona prikazane su na dvije stranice područja za razgledavanje ili više njih. Povijesne su zgrade raščlanjene kako bi se otkrila njihova unutrašnjost; muzeji i galerije imaju planove katova označene bojom kako biste lakše pronašli važne izloške.

Snalaženje u Londonu olakšavaju detaljne karte gradskih četvrti te fotografije i tlocrti najpoznatijih znamenitosti koje svakako treba posjetiti za vrijeme boravka u Londonu. DK vodič povest će vas u šetnju kroz Soho i Trafalgar Square ili pak u obilazak Covent Gardena, upoznati vas s najpoznatijim sablastima londonskih kazališta, s ponudom kafića s organskom hranom i programima legendarnih pubova.

Pomoću jedinstvenog adresara, koji predstavlja ponudu najpoznatijih londonskih restorana i hotela, možete izravno rezervirati svoju sobu ili pak naručiti ručak prije polaska na put.

Uz to što uključuje najnovije londonske turističke atrakcije, kao što su galerija Tate Modern ili pak nedavno otvoreni Terminal 5 zračne luke Heathrow, ovogodišnje hrvatsko izdanje DK vodiča London upotpunjeno je i podacima o zrakoplovnim vezama većih hrvatskih gradova s Londonom te podacima o hrvatskim turističkim agencijama i kontaktima s veleposlanstvima zemalja regije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –