Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Barack Obama

Odvažnost nade : Razmišljanja o obnavljanju Američkog sna

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Tomislav Belanović i Tomislav Brlek
  • 10/2008.
  • 278 str., meki uvez
  • ISBN 9789531209373
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga "Odvažnost nade" Obamin je priziv jednog novog tipa politike - politike koja se oslanja na međusobno razumijevanje. Vrlo jasan u svojoj viziji američke uloge u svijetu, osvježavajuće iskren dok piše o svom obiteljskom životu i vremenu provedenom u Senatu, Obama u ovoj knjizi iznosi svoja politička uvjerenja i poticaje za ne gubljenje vjere u nepopustljivi optimizam koji nas oduvijek određuje i naša je najbolja nada na putu napretka.

”Barack Obama spada među one rijetke političare koji su kadri i pisati - i to na dirljiv i iskren način… Na ovim stranicama često se čitatelju obraća kao da se radi o starome prijatelju iz davnih dana, začinjujući političke preporuke slikovitim popratnim komentarima o apsurdnostima političkoga života… trudeći se da svoje političko razmišljanje utemelji na običnome zdravom razumu… dok artikulira te zamisli kroz razboritu, izvanstranačku prozu.” (New York Times)

”Knjiga ‘Odvažnost nade’ najvećim je svojim dijelom lišena umrtvljujućeg jezika politike. Ne doima se neiskrenom ili proračunatom. Odiše intelektualnom i duhovnom potragom čiji su razlozi uvjerljiviji od taštine ili ambicije.” - (Daily Telegraph)

***

Barack Obama
rođen je u Honoluluu (Hawai, SAD) 1961. godine. U svojim ranim dvadesetim godinama pronašao je svoj poziv radeći u siromašnim zajednicama u južnome dijelu Chicaga. Poslije je krenuo na Pravni fakultet na sveučilištu Harvard, gdje je postao prvi crni predsjednik časopisa ‘Harvard Law Review’. Godine 1995. objavio je autobiografiju “Dreams from My Father” (Snovi mojega oca), koja je postala bestseler ubrzo po ponovnom objavljivanju 2004. Nakon povratka u Chicago, 1996. izabran je u senat države Illinois.

Barack Obama održao je uvodno izlaganje na Nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke 2004., a iste je godine izabran u američki senat. Njegova druga knjiga “Odvažnost nade” objavljena je 2006. i odmah je postala bestseler. Živi u Chicagu sa suprugom Michelle i dvije kćeri, Sashom i Malijom.
                              

Barack Obama je bio 44. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, u dva mandata, izabran u studenom 2008. Dobitnik je Nobelove nagrade za mir za 2009. godinu. Autor je dviju uspješnica "Dreams from My Father" (Snovi mojega oca) i "The Audacity of Hope" (Odvažnost nade). 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –