Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Grupa autora

Analiza financijskih izvještaja

  • Nakladnik: Masmedia
  • 10/2008.
  • 500 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531575188
  • Cijena: 46.32 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Drugo i prošireno izdanje knjige “Analiza financijskih izvještaja”, svojim opsegom od 500 stranica dvostruko je veće od prvog, izuzetno popularnog izdanja pod istim naslovom.

Ova najnovija knjiga Lajoša Žagera i suradnika, na jednostavan način objašnjava sve o poslovanju tvrtke, korporacije ili banke. Prave poslovne odluke donosite uz pomoć financijskih podataka i njihove analize. “Analiza financijskih izvještaja” svakog poduzetnika, menadžera, investitora i studenta uči računovodstvenoj logici uz mnoštvo primjera i ilustracija.

Svaki poslovni čovjek mora razumjeti logiku računovodstvenog evidentiranja poslovanja i mora znati čitati financijske izvještaje kako bi mogao uspješno upravljati poslovanjem. Nije moguće zamisliti poslovanje poduzeća te upravljanje poslovanjem i razvojem poduzeća bez kvalitetnih računovodstvenih informacija.

Knjiga “Analiza financijskih izvještaja” pisana je vrlo pregledno, svima razumljivo i jasno, a autori su obrađenu tematiku podijelili u šest poglavlja. Svako poglavlje započinje pregledom ciljeva učenja, a završava pitanjima za provjeru znanja.

U prvom poglavlju razmatra se poduzeće u tržišnom okruženju, proces upravljanja te informacije potrebne za upravljanje. Drugo poglavlje obuhvaća definiranje računovodstva, računovodstvenog procesa, vrste računovodstva i detaljno objašnjava financijske izvještaje i temeljne elemente financijskih izvještaja. U trećem poglavlju definiraju se računovodstvene politike te njihova povezanost s procesom upravljanja i ukupnom poslovnom politikom. Između ostalog, obrađena je problematika Međunarodnih računovodstvenih standarda, Hrvatskih standarda financijskog izvještavanja, računovodstvenih standarda u SAD-u i Sloveniji te računovodstvena regulativa u zemljama Europske unije.

U četvrtom poglavlju razmatra se revizija kao pretpostavka realnosti i objektivnosti financijskih izvještaja. Peto poglavlje obuhvaća temeljne instrumente i postupke analize financijskih izvještaja te njihovu primjenu na nekoliko slučajeva. Uz to, prikazani su pokazatelji specifični za izvještavanje banaka i osiguravajućih društava. U posljednjem, šestom poglavlju povezani su financijski i nefinancijski pokazatelji u funkciji ostvarivanja kvalitetnijeg poslovanja gdje se posebno ističe model uravnoteženih cijena te mjere performansi poduzeća. Na kraju su dodani i prilozi te slučajevi za vježbu.

Drugo prošireno izdanje knjige “Analiza financijskih izvještaja”, autora Lajoša Žagera, Katarine Žager, Ivane Mamić Sačer i Sanje Sever objedinjuje područja računovodstva, revizije i analize, u funkciji upravljanja, te je stoga namijenjeno vrlo širokom krugu korisnika, kako gospodarskoj praksi, tako i u sustavu visokog školstva. Ova je knjiga temeljni priručnik za razumijevanje osnova računovodstva.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –