Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Paolo Oddenino Paris

Modrečarolije i ružičaste magije

  • Nakladnik: Naklada Antares
  • Prijevod: Helena Smiljanić
  • 11/2008.
  • 254 str., meki uvez
  • ISBN 9789535512813
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Neobičan učenik, izvanredan vodič i privlačan izvještaj čudnog šegrta o stizanju do spoznaje.

Nakon kultnog djela "Inicijacijski Put" u kojoj Paolo Oddenino Paris opisuje etape puta svjesnosti koji je prošao uz vodstvo svog učitelja Martina, Inicijanta Esenske tradicije, “Modrečarolije i ružičaste magije” vode nas dalje i dublje u svijet Magije i Svjesnosti.
Djelo u kojem Martin, učitelj, upoznaje autora s beskrajnim mogućnostima ljudskog Duha.

“Govorio mi je o Duhu kao o nečemu prisutnom, raspoloživom, opreznom i gotovo opipljivom. Duh prema njegovim shvaćanjima nije misterij do kojeg se dolazi složenim meditativnim seansama, ili pak toliko u ondašnje vrijeme popularnim buncajućim razgovorima s mrtvima, nego se on spoznaje promatrajući svijet koji nas okružuje, promatrajući naše reakcije, naše misli, naše osjećaje i naposljetku, našu volju.
Duh je prema Martinu bio nešto inteligentno i imao je volju i namjeru.
Sve je ostalo bilo ludilo.”

Knjiga “Modrečarolije i ružičaste magije” kao i “Inicijacijski put”, koncipirana je na direktnom  prenošenju znanja s učenika na učitelja. Bogata tehnikama i informacijama ali i zabavnim epizodama, puna života i ironije, knjiga je ujedno zahvala iz ljubavi prema Učitelju.

Priča Paola Oddenina Parisa priča je o njegovu izvanrednu iskustvu učenja koje je izvan bilo kakve poznate sheme. Priča koja je opipljiv dokaz da je ozbiljan put traganja prije svega radostan i zabavan put, pun otkrivanja i slobode, ali i disciplina, čelična volja i besprijekornost.

Osim toga, knjiga je dragocjeno učenje o iluzornosti svijeta u kojem živimo i koji percipiramo te o neslućenim mogućnostima koje su otvorene onome tko to zaista želi.

“Nadajući se da sam zadovoljio i ovu posljednju znatiželju, da sam pobudio barem blago zanimanje za jednu tako zadivljujuću imisterioznu temu kao što je ljudsko biće injegov odnos s Duhom, pripremam se u trećoj knjizi opisati neke od najneobičnijih epizoda koje sam proživio s Martinom. To su doživljaju koji zajedno s ljudskm sadržajem imaju onu snagu koju je mogao dati samo Vliki Učitelj kao što je bio on. Svima onima koji žele krenuti ovim putem, ne preostaje mi ništa drugo nego reći: “Činite što želite, ali samo da je svjesno.”

***

Paolo Oddenino Paris diplomirao je psihologiju, ima doktorat iz Kratkotrajnih psihoterapija i osam specijalizacija. Docent je kliničke psihologije. Više od dvadeset godina bavio se psihoterapijom koristeći originalne načine istraživanja i terapije. No prije svega, sedam je godina slijedio učenja svog Učitelja Martina, o kojem govori u ovoj knjizi i koji ga inspirira cijeli život.
1990. godine osniva "New Rebirthing System", a 1993. strukturira i širi tehnike i filozofiju „Paris Energy Method-e", koja danas samo u Italiji ima više od dvanaest tisuća sljedbenika. Podučavao je na raznim sveučilištima u Italiji i u svijetu. Više od trideset godina vodi istraživačku grupu.

Autor je brojnih tečajeva o osobnom razvoju i putuje svijetom držeći konferencije i seminare. Voli klasičnu glazbu, jazz i akrobatsko letenje. Ne voli lažljivce, neodgovorne, amatere i dosadnjakoviće.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –