Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Daniela Trbović

Hrvatica, majka, katolkinja, nepušačica...

  • Nakladnik: Profil
  • 11/2008.
  • 276 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531209045
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Rođena sam u prošlom stoljeću, 1963. u Karlovcu. To je jedan od najvažnijih događaja u mom životu. U Zagreb sam stigla na studij medicine zato što volim ljude. Tijekom studiranja shvatila sam da više volim sebe pa sam odustala od medicine, ali ostala u Zagrebu.

Televizija i kolumne dogodile su se posve slučajno. Počela sam na Z3 zajedno s Hamedom, Blažom, Karmelom, Fodorom, Meštrom, Dalbačem, Cmrkom... Početkom 1991. svi se u paketu selimo na tadašnju Televiziju Zagreb. Od tada više ništa nije isto. Radila sam sve moguće u Zabavnom - valjda sam zato tako zabavna. Nadam se da se sjećate ‘Hit depoa’, ‘Cro Pop Rocka’, bar nekih ‘Porina’, ‘Dora’, izbora ljepote, festivala, emisije ‘Sunce’, ‘Od 5 do 7’ i nadam se da ne propuštate ‘Najslabiju kariku’.

Od 200J. moje kolumne petkom izlaze u Novom listu. Urednica Edita Burburan nazvala me i ponudila suradnju jer je htjela nešto na tragu serije Seks i grad. Ja sam tada bila i u braku i s malim djetetom, dakle, ništa od navedenog nije bilo moguće. Danas stvari idu nabolje, češće sam u gradu. I najvažnije živim sa sinom i bit ću odvratna svekrva. (DanielaTrbović)

Daniela Trbović u svojim je kolumnama zabilježila vrlo značajno razdoblje vlastitog života - od stresnih iskustava zaposlene mlade mame, preko rastave i ponovnog uspostavljanja životne ravnoteže u statusu samohrane majke (koja kupuje stan!).

Uz to, britko komentira i poznate osobe i događaje iz hrvatskog javnog života i svojim zapisima danas nam omogućuje vremenski odmak potreban za kritičnost. Time nas poziva da zajedno provjerimo jesu li likovi bez kojih se tada nije mogla zamisliti svakodnevnica danas podjednako važni ili su postali dio prošlosti, kao i za Danielu njezin (prvi!) brak.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –