Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Barry Unsworth

U pupku joj rubin

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Jagoda Splivalo-Rusan i Giga Gračan
  • 11/2008.
  • 377 str., meki uvez
  • ISBN 9789531209144
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Thurstan Beauchamp, mladi Norman, dobavljač zabava i predstava na dvoru kralja Rogera Sicilskog započinje priču ovoga romana kao jedini koji zna potpunu priču o Nesrin, plesačici zanosno divlje ljepote. I premda je od dječaštva zaljubljen u divnu Aliciu koja se sada vratila iz Jeruzalema kao udovica, pogled na Nesrin oduzima mu dah i golica maštu. Ipak, priča o Nesrin odgođena je, a Thurstan je uvučen u dvorske spletke i intrige kojima nije bio u stanju umaći...

Barry Unsworth, jedan od najznačajnijih britanskih pisaca povijesnih romana, majstorski oživljava Siciliju 12. stoljeća. Bogatim i jasnim potezima pera raspliće priču − od sastanaka u sjeni, nenadanih susreta do tajnih misija – koja je do samoga kraja složena i napeta.

Barry Unsworth je napisao petnaest romana te je u nekoliko navrata bio kandidat za nagradu Booker, pa i za ovaj roman, a primio ju je 1992. godine za roman "Sacred Hunger".

Rođen je 1930. godine u Durhamu, a živi u Italiji. Autor je petnaest romana uključujući "Pascali's Island" (1980.), "Stone Virgin" (1985.), "Morality Play" (1995.), 2Losing Nelson" (1999.), "The Songs of the Kings" (2002.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –