Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nikola Kuvačić

1000 najljepših izreka o ženi : mudroslovice

  • Nakladnik: Profil
  • 02/2009.
  • 150 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531209991
  • Cijena: 9.16 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
O ženi je u povijesti pisana mudroslovlja rečeno mnogo više ružnoga nego lijepoga, kaže sakupljač mudrih izreka, znanstvenik Nikola Kuvačić. Ali kako, tvrdi, o ukusima i bojama ne valja raspravljati, u romantičnoj knjižici "1000 najljepših izreka o ženi" obuhvatio je 57 antičkih sentencija, 106 biblijskih mudrosti, 242 pučke izreke, 564 aforističke maksime, 97 grafita i 44 zapisa prema sjećanju. 

U dosad najopsežnijoj tematskoj zbirci mudrih izreka o ženama objavljenoj na hrvatskom jeziku, zahvaljujući onome što su o ženi rekli ili zapisali, našli su se zajedno antički pisci poput Plauta i Ovidija, književni klasici kao što su Victor Hugo i Oscar Wilde, znanstvenici poput Tesle i Einsteina, glumice kao što su Sophia Loren i Lisa Minelli i suvremeni komičari kao što je Jerry Seinfeld, a tu su i izreke hrvatskih velikana kao što su Miroslav Krleža, Vesna Parun i Vesna Krmpotić ili pak Janica Kostelić.

Posebna su vrijednost zbirke 243 pučke izreke o ženi iz jezične tradicije mnogih europskih naroda, a osobito iz hrvatske jezične baštine. Sve one, drži priređivač, nude korisne savjete i poduke za stjecanje zrna mudrosti o ljepšem spolu, koja mogu poslužiti za lakše snalaženje u životnim (ne)prilikama i svakodnevnim muško-ženskim verbalnim izazovima.

Mudroslovice o ženi samo su dio arhivske zbirke dr. sc. Nikole Kuvačića, koja obuhvaća više od pedeset tisuća natuknica.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –