Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Paolo Oddenino Paris

Beskrajna buđenja

  • Nakladnik: Naklada Antares
  • Prijevod: Martina Rožić
  • 03/2009.
  • 196 str., meki uvez
  • ISBN 9789535512844
  • Cijena: 14.60 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Koliko je stvarnosti? Iluzija, točke gledišta, percepcije, oblik. Ako si postavljamo pitanja i ne zadovoljavaju nas sami odgovori, ako smo znatiželjni, ako se želimo osloboditi silnih obrazaca koji nam ograničavaju maštu, mišljenje, iskustvo i Život, tada je knjiga "Beskrajna buđenja" prava knjiga za nas. Filozofska je i teorijska, ali je i praktična i savršeno konkretna.

Paolo Oddenino Paris nam predstavlja Put Duha koji širi svijest dopuštajući nam da prihvatimo potpuno nove vidike kako bismo u potpunosti postali upravo ono što već jesmo: slobodni, uzročni i odgovorni.

I zato - a Oddenino Paris to uvijek naglašava - nema slobode bez odgovornosti.

Postoji li trik kako bi se ubrzao put? Zapravo, knjiga ih nudi jako puno: niz jednostavnih i učinkovitih tehnika: za koncentraciju, za nalaženje Tišine, kako bi otkrili ono što želimo. Neke potječu iz toltečke tradicije, druge iz esenske i još je tu puno drugih tehnika, čak i onih maštovitih.

No - kaže Oddenino Paris - potrebna je samo jedna stvar, učinjena na pravi način, koja bi povratila nevjerojatne količine energije, a to je opraštanje, prvo drugima, a zatim samima sebi. Ta je energija potrebna kako bi se krenulo u otkrivanje beskrajnih buđenja koje iskušava onaj koji krene putem ratnika prema spoznaji i slobodi.

"Ova je knjiga samo blijeda slika onoga što put spoznaje jest. U njoj su spojene razne tehnike koje potječu iz više ezoterijskih Tradicija, a sve one kao zajednički cilj nastoje učiniti ljudsko biće slobodnim.

Put prema slobodi može započeti na bilo kojem mjestu i na bilo koji način. Koračanje tim putem postaje osobna stvar. Uvjeren sam da svaka osoba na svijetu ima više od jedne prilike postati potpuno slobodna. Na osobi je da munjevito "zgrabi“ tu priliku čim se ona pojavi."  (P. O. Paris)

Pročitaj poglavlje!

***

Paolo Oddenino Paris diplomirao je psihologiju, ima doktorat iz Kratkotrajnih psihoterapija i osam specijalizacija. Docent je kliničke psihologije. Više od dvadeset godina bavio se psihoterapijom koristeći originalne načine istraživanja i terapije. No prije svega, sedam je godina slijedio učenja svog Učitelja Martina, o kojem govori u ovoj knjizi i koji ga inspirira cijeli život.

1990. godine osniva "New Rebirthing System", a 1993. strukturira i širi tehnike i filozofiju „Paris Energy Method-e", koja danas samo u Italiji ima više od dvanaest tisuća sljedbenika. Podučavao je na raznim sveučilištima u Italiji i u svijetu. Više od trideset godina vodi istraživačku grupu.

Autor je brojnih tečajeva o osobnom razvoju i putuje svijetom držeći konferencije i seminare. Do sad su kod nas prevedene njegove knjige “Modrečarolije i ružičaste magije” i “Inicijacijski put” (Naklada Antares, 2008).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –