Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Benedikt XVI.

Duhovne misli

  • Nakladnik: Verbum
  • Prijevod: Slavko Antunović
  • 03/2009.
  • 189 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532351644
  • Cijena: 4.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U knjizi "Duhovne misli" sabrani su izabrani izvadci tekstova i govora iz prve godine pontifikata Benedikta XVI. Preuzete su iz raznih tekstova: homilija, kateheza, audijencija, nagovora prigodom Anđeoskoga pozdravljenja, poruka, govora koje je Papa održao prigodom raznih susreta, putovanja, intervjua, a u nekim slučajevima i riječi koje je improvizirao i izgovorio bez prethodne priprave.

Ovdje sabrane misli o vjeri, Svetome pismu, životu i mnogim drugim temama, osim dubokim teološkim značenjem, zrače izvanrednom duhovnom snagom i, kada je riječ o presudnim i ključnim temama ljudskoga iskustva, izravno i neposredno dopiru do srca i duše onoga koji ih čita i sluša.

Stotinu i osamdeset misli, od koliko se sastoji ova mala zbirka, s posebnom pozornošću motre svijet, društvenu i kulturalna stvarnost koji čine obzor svijeta u kojemu žive ljudi u 21. stoljeću, s njegovim ograničenjima koja se zovu sekularizam, relativizam, materijalizam, individualizam i hedonizam.

Zbog učestalosti kojom se javljaju pokazatelj su brige i pažnje koju Papa posvećuje pitanjima i problemima današnjega čovjeka, pri čemu svaki put, kada mu se za to pruži prigoda, neumorno potiče i podsjeća na ono temeljno u životu, a to je susret s Kristovom osobom koji "životu daje novi obzor" i koji je kadar preobraziti nas i pomoći nam da se ostvarimo, u smislu da postajemo istinoljubive i autentične osobe, te unijeti jasnoću u naše živote, "činiti istinu".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –