Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Joseph O’Connor John Seymour

NLP - uvod u neurolingvističko programiranje : Psihološke vještine razumijevanja i utjecanja na ljude

  • Nakladnik: TELEdisk
  • Prijevod: Tihomir Hadži-Boškov
  • 04/2009.
  • 281 str., meki uvez
  • ISBN 9789537039714
  • Cijena: 17.25 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ova knjiga predstavlja uvod i vodič kroz područje poznato pod nazivom neurolingvističko programiranje ili NLP. NLP je umijeće i znanost postizanja savršenstva, a temelji se na proučavanju kako vrhunski profesionalci iz najrazličitijih područja ostvaruju svoje izvrsne rezultate. Ove komunikacijske vještine može svatko naučiti radi poboljšanja učinkovitosti na osobnom i profesionalnom planu.

Knjiga opisuje različite modele postizanja savršenstva koji su izgrađeni u okviru NLP-a u područjima komunikacije, poslovanja, obrazovanja i terapeutske prakse. Pristup je praktičan, daje rezultate i postaje sve utjecajniji diljem svijeta.

NLP je praktična disciplina. Obuhvaća čitav niz modela, vještina i tehnika za učinkovito razmišljanje i djelovanje u svijetu. Cilj NLP-a je biti korisnim, povećati izbore i poboljšati kvalitetu života. Ova knjiga obuhvaća većinu najkorisnijih vještina, obrazaca i tehnika koji postaju lako dostupni za korištenje kao oruđe promjena u svijetu koji se neprestance mijenja.

***

Joseph O'Connor vodeći je autor, instruktor i savjetnik na području NLP-a, komunikacijskih vještina i sustavnog mišljenja. On je kvalificirani instruktor NLP-a.

Diplomirao je prirodne znanosti i suradnik je Kraljevskog glazbenog koledža. Njegov pionirski rad na primjeni NLP-a u sportu i glazbi doveo je do modeliranja vrhunskih tenisača i nadarenih glazbenika: svoja je istraživanja upotrijebio za mentalni trening atletičara, glazbenika i za poboljšanje vještina poučavanja u poslovanju. Joseph je očaran samostalnim učenjem i načinom na koji se ono povezuje s institucionaliziranim učenjem, a posebice time kako internet i namjenski napravljeni računalni softwarei to olakšavaju. Joseph radi po čitavom svijetu: Europi, Americi i Aziji.

Za svoj rad dobio je 1996. medalju Nacionalnog instituta za društveno upravljanje u Singapuru. Napisao je devet knjiga, prevedenih na 13 jezika i zainteresiran je za sve što postoji na Zemlji.

John Seymour jedan je od najpoznatijih profesionalnih instruktora NLP-a u Velikoj Britaniji. On je viši instruktor NLP-a, savjetnik u poslovanju, govornik, autor i utemeljitelj Udruge John Seymour, najstarije organizacije za obuku NLP-a u Britaniji. John organizira profesionalnu obuku NLP vještina od 1985. godine. Crpeći iz svog bogatog iskustva u poslovanju i obrazovanju, održao je više tisuća dana obuke i uputio desetine tisuća ljudi u to područje. Također, surađuje s blue chip kompanijama i savjetodavnim organizacijama. John je izabran da na nacionalnoj razini uvede NLP u područja zdravstva i obrazovanja.

Njegovo NLP obrazovanje uključuje obuku s obojicom glavnih pokretača NLP-a. On je diplomirani NLP instruktor (dvaput), diplomirani NLP viši instruktor, član Sjevernoameričke udruge za NLP, a obnaša funkciju savjetnika međunarodnog NLP časopisa „NLP World".

Joseph O’Connor rođen je 1963. u Dublinu. Među njegovim djelima su i bestseleri "Zvijezda mora", "Redemption Falls" i "Svjetlo za duhove". Svojim prvijencem "Kauboji i Indijci" ušao je u uži izbor za nagradu Whitbread. Djela su mu prevedena na četrdeset jezika. Od irskoga PEN-a je 2012. primio Nagradu za iznimna postignuća u književnosti, a 2014. je angažiran kao profesor kreativnog pisanja na Sveučilištu Limerick. "Igra sjena" proglašena je najboljim romanom 2019. godine u izboru Irish Book Awards, kao i knjigom godine Sunday Timesa. Finalistica je prestižne nagrade Costa Book Award.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –