Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mary Novosel

Ide ko putar

  • Nakladnik: Hena com
  • 06/2009.
  • 200 str., meki uvez
  • ISBN 9789532590227
  • Cijena: 12.61 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Maria je mlada novinarka u usponu koja muku muči s glavnom urednicom i neuspjelim vezama. Nakon raspada dugogodišnje veze s Bibijem upada u novu ljubavnu avanturu koja je skoro stoji glave. Prijete joj opasni reketari pa domišljata Maria bježi svojoj baki, u moslavačko selo Polovec, sigurna da je progonitelji tu neće naći.

Vrckava se novinarka u Polovcu susreće sa svojim starim prijateljima s kojima provodi zanimljivo ljeto na selu. Ne promiče joj ni pojava zgodnog seoskog veterinara a i Mirkec, prijatelj iz djetinjstva, izrastao je u stasitog građevinskog poduzetnika. Kako će Maria riješiti svoje novčane i ljubavne probleme te razmisliti o istinskom smislu života saznat ćete u ovom humorističkom romanu, prvijencu, mlade hrvatske autorice Mary Novosel.

"Ide ko putar" zabavan je i duhovit roman u kojem autorica oslikava selo i grad, dva paralelna svijeta, dva svjetonazora, dvije zbilje za koje je neraskidivo vezana. Grad i njegova frustrirajuća atmosfera u kojoj caruje novac, mediji i senzacija, i od kojega se čovjek svako malo treba pročistiti dobro nam je svima poznat. Selo koje oslikava Mary Novosel pravo je osvježenje za umorne gradske duše. I ono ima svoje novčane zgoditke, svoju radio stanicu i senzacionalizam ali je to u nekoj drugoj dimenziji i sve još uvijek u funkciji čovjeka služeći mu za razbibrigu i na veselje nakon rada u polju.   
                                                 
***

Nemiran duh, znatiželja i strast prema pisanju glavni su razlozi zašto je Mary Novosel diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih
znanosti u Zagrebu te odabrala raditi baš to „najljepše i najteže zanimanje na svijetu“. Promijenila je brojne redakcije dnevnih i tjednih novina a okušala se i kao glasnogovornica i PR menadžerica. Isti nemiran duh odveo ju je nedavno „na određeno vrijeme“ u rodnu Australiju gdje je na sveučilištu UTS (University of Technology Sydney) stekla još jednu diplomu iz event managementa.

Baš tamo, u centru Sydney-a, u pauzi između predavanja i razgledavanja milijunskog grada, Mary je dobila ideju za svoj roman prvijenac koji je, s njenim povratkom u Hrvatsku, ubrzo pronašao put do izdavača i čitatelja. U pauzi između pisanja i „novinarčenja“, Mary slobodno vrijeme provodi u prirodi,  pohađa radionice trbušnog plesa i bavi se aromaterapijom. Još je uvijek, kaže, sretno udana. Djece za sada nemaju što ne znači da juniori nisu u planu…
 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –