Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
John D. Woodward

Atlas mora i oceana

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Andrea Čović
  • 06/2009.
  • 96 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531209953
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Atlas mora i oceana" novi je naslov autora John-a Woodward-a koji je nakon hit knjige "Atlas dinosaura" ponovno zaintrigirao djecu i odrasle o tajnama mora i oceana.

Knjiga donosi odgovore na pitanja kako izgleda dno najvećih oceana, gdje su sva blaga svijeta potonula, te kakve životinje žive u oceanima i morima. Otkriva dubine najvećih svjetskih oceana, potonula blaga i podvodne planine, ravnice, vulkane – dno koje izgleda isto kao i na kopnu, te neobične životinje koje su se prilagodile životu u vječnom mraku i pod nevjerojatnim pritiskom.

Otkrijte kako su nastali podmorski planinski lanci, zaljevi, mora, koraljni grebeni, kako životinje prate morske struje i kako čovjek utječe na sve – izlovljavanjem ribe, gradnjom gradova uz more i nesrećama tankera u kojima se ogromne količine nafte izliju u more.  Saznajte kako je cijeli naš planet povezan – tektonske se ploče miču, zbog toga se kontinenti mijenjaju, to utječe na vremenske uvjete na moru i kopnu, na morske struje, na biljke i životinje. Podignite prozirne stranice i otkrijte koje životinje žive u određenim dubinama i kako je globalno zatopljenje izmijenilo naš planet.

Knjiga je obogaćena i sa dodatnim interaktivnim CD-ROM-om putem kojega možete iskustiti avanturu u čarobnom podmorju.

Pogledajte kako najveći svjetski gradovi nestaju s povećanjem razine mora, kako izgledaju dubine mora, divite se čudesnom životinjskom svijetu, te pratiti losose, kornjače i kitove na njihovom migracijskom putovanju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –