Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Georg M. Oswald

O duhu zakona

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Helen Sinković
  • 10/2009.
  • 286 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789537056667
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Na sudu i na uzburkanom moru u Božjim smo rukama, kaže poslovica, ali u ovom napetom političko-sudskom trileru svatko ipak želi kontrolirati svoju sudbinu.

Tu je megauspješan i bogat odvjetnik koji, odjednom, jedva može pretpostaviti sve opasnosti što vrebaju njegov privatni i profesionalni život, tu je zatim njegova briljantna mlada žena, također odvjetnica, tu je ambiciozan i pragmatičan lokalni političar, tu je depresivan scenarist i njegova odlučna djevojka, a sve ih je na sud dovela  bezazlena prometna nezgoda pa se odjednom  sve što kažu može upotrijebiti protiv njih.

Naslov romana Oswald je preuzeo od francuskoga flozofa Montesquieua, koji je tako naslovio svoje najpoznatije djelo (O duhu zakona) u kojemu je trodiobom državne vlasti zapravo udario temelje suvremene zapadne demokracije. Jedan je kritičar rekao da bi “bilo zanimljivo vidjeti čuđenje tog flozofa kad bi vidio u što se izrodila njegova ideja”.

Georg M. Oswald u Bavarskoj traži “duh zakona” i pronalazi materijal za svoj novi kriminalistički roman o sudstvu u kojem se igra s uzorcima trivijalnog romana. Kao i u prošlim romanima pisac se pokazao pronicljivim i katkada gotovo nemilosrdnim analitičarom svog naraštaja i vremena. (Die Welt)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –