Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sandi Krstinić

Neuronutricionizam : Prehrana prema emocijama

  • Nakladnik: Veble commerce
  • 11/2009.
  • 101 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532511031
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Prema osnovnim pravilima nutricionizma u organizam treba unositi raznolike namirnice. Mnoge su dijete pogrešne jer tijelo lišavaju pojedinih namirnica ili pojedinih njihovih komponenti. Unošenje svih nutritivnih elemenata u primjerenim količinama je osnovni preduvjet zdravlja i mladolikog izgleda. Svaka dijeta koja ne poštuje ovaj omjer je štetna po zdravlje i ne smije se preporučiti.

Fiziologija ljudskih emocija svojstvena je svim živim bićima i zato namirnice koje trebamo jesti ovise o emocijama koje proživljavamo. A kako su osjećaji koje proživljavamo raznoliki, jasno je da će i prehrana po osjećajima biti raznolika i neće tijelo, a ni dušu, ostaviti bez ijedne hranjive tvari ili nutrijenta.

Emocije su najtočniji putokaz kakva nam je prehrana potrebna, a mi sami najbolje znamo kako se osjećamo u kojem trenutku, te prema izrazu lica drugih ljudi možemo naslutiti kako se oni osjećaju i prema tome im odrediti idealan jelovnik.

Knjiga "Neuronutricionizam : Prehrana prema emocijama" daje pregled fiziologije nastanka ljudskih osjećaja, te se jednostavnim jezikom iznose teze originalnog novog načina prehrane utemeljenog na neuronutritivnoj znanosti, mladoj znanstvenoj disciplini koja se bavi utjecajem prehrane na nastanak emocija.

Knjiga daje presjek danas poznatih činjenica iz farmakologije, psihologije, nutricionizma i medicine uz dodatak znanja iz povijesti i duhovnosti, te medicinskih istraživanja koja će tek biti objavljena, a sa ciljem razotkrivanja vječite ljudske težnje za ovladavanjem prirodom ljudskih emocija.

Koja bi hrana mogla biti odgovorna za nastanak koje emocije, zašto crveno meso može poticati agresiju, te zašto mlijeko umiruje iako su oboje proteinske namirnice, što je neurotransmiter i što su to već Hipokrat i Aristotel znali, a moderna znanost otkriva tek danas na njihovim temeljima.

Uz ove spoznaje u knjizi se iznosi sinteza četiriju načina prehrane najpogodnija za svaku od četiri osnovne vrste emocija - sreću, ljutnju, tugu i tjeskobu.

U tu je svrhu osmišljena i jednostavna karta emocija iz koje je moguće, za pojedinu emociju, pronaći upute o prikladnim bojama, mirisima, dobu dana, glazbi, okusima, temperaturnim osjetima i ostalim elementima koji su nezaobilazni čimbenik u nastanku emocija.

Zašto smo ljutiti, a kada tjeskobni, zbog čega tužni, te kako možemo biti sretni, saznajte na stranicama ove knjige i naučite kako upravljati vlastitim i tuđim osjećajima.

***

Mr. sc. Sandi Krstinić, dr. med. rođen je u Rijeci. Nakon završenog Medicinskog fakulteta u Rijeci 1995. završava poslijediplomski studij iz biomedicine pri istom fakultetu i 1997. stječe akademski naziv magistra medicinskih nauka. Tijekom studija postaje član kluba „4 plus" i zapošljava se u Domu zdravlja Opatija 1995. te nakon dvije godine odlazi u jednu od vodećih farmaceutskih kompanija gdje radi i danas na odjelu koji se bavi psihofarmacima, odnosno lijekovima sa učinkom na središnji nervni sustav.

Njegovo uže područje interesa je neuronutricionizam, mlada znanstvena disciplina koje se bavi utjecajem prehrane na nastanak emocija.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –