Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Adrian Predrag Kezele

Ganeš, glavom i surlom : Ganešove priče, drugi dio

  • Nakladnik: Dvostruka duga
  • 11/2009.
  • 350 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532870268
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ganeš… Njegovo je ime planetarno poznato, baš kao i lik debeljuškastog božanstva s tijelom čovjeka i glavom slona. Pun vrckavih šala i iznenađujućih poduka, uvijek se nekako nađe u središtu zapleta koji oduševljava. Ako ne pripazite, s veseljem će vam smjestiti zbunjujuću nepodopštinu od koje će vas zaboljeti glava. Ali, na kraju, kad to prođe i kad pogledate oko sebe, shvatit ćete da je čak i to bilo za vaše dobro.

Nakon knjige "Slomljena kljova" A.P. Kezele nas vodi sve dalje u Ganešov svijet priča i parabola. Zapravo, ovaj put pero je preuzeo sam glavni junak tih priča – Ganeš, glavom i surlom! Pripremite se za još jednu nezaboravnu pustolovinu u kojoj ćete saznati zašto su bogovi bogovi, a demoni demoni.

U ova teška vremena vjerojatno će vam dobro doći priča o čintamaniju – dragom kamenu koji ispunjava sve vaše želje. U svrhu vaše djelotvornosti, preporučuje vam se poznanstvo s Ganešovim moćnim bratom Skandom. Ali, ima tu mjesta i za cijelu mnogobrojnu Ganešovu obitelj, kao i druge likove poput mudraca Agastje, demona Tarake i Ravane, božanske rijeke Kaveri, sasvim mlade boginje Santoši… i naravno, Ganešovih nezaobilaznih i ponosnih roditelja Šive i Parvati.

Ova će knjiga u vama probuditi duboke osjećaje i stvoriti posebno stanje duha. Radi se o ritualnim i duboko preobražavajućim pričama. Ponekad, dobra je priča sve što je potrebno da se nađete u nekom drugom svemiru. Nemojte se iznenaditi ako, nakon što pročitate neku od njih, a zatim se još uvijek s knjigom u ruci zamišljeno zagledate u zid svoje sobe, u kutku oka primijetite obris nečeg krupnog.

Nečeg vrlo krupnog, prijateljskog i široko nasmiješenog…

Adrian P. Kezele je do sada napisao više od četrdeset knjiga, a i dalje radi na novim knjigama u kojima na praktičan način predaje znanje čitateljima. Knjige su mu objavljivane na srpskom, slovenskom, madžarskom, ukrajinskom i engleskom jeziku. Te su knjige rezultat životnog vijeka provedenog u proučavanju i podučavanju znanja iz područja duhovnosti.

Osnivač je Duhovne akademije unutar koje podučava Integralnu meditaciju, vodi trogodišnji studij indijske astrologije – jyotisha, podučava duhovnom plesu Neodanceu, te vodi mnogobrojne druge seminare i radionice (Skrivene poruke, Život-smrt-život, Vastu i tako dalje). Osnivač je globalne mreže intuitivne komunikacije Synchro.zone, te jedan od osnivača Udruge Umjetnost davanja koja se bavi promicanjem neolitske kulture. Jedan je od osnivača i počasni predsjednik udruge Dupinov san, vrlo značajnog projekta Nebeski labirinti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –