Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Walter Pedrotti

Jednostavni čajevi za bolji život

  • Nakladnik: Trsat
  • Prijevod: Jadranka Varošanec
  • 10/2009.
  • 126 str., meki uvez
  • ISBN 9789537544116
  • Cijena: 7.83 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Fitoterapija je metoda liječenja bolesti prirodnim ekstraktima svježih ili osušenih biljaka. Liječiti se biljem znači primijeniti terapiju prema jasno određenoj metodologiji, na osnovi liječničkog recepta i u uskoj suradnji sa specijalistom.

U današnje vrijeme krajnje je besmis­leno i riskantno liječiti se empirijski, improviziranim pokušajima u potrazi za boljim rje­šenjem. Ni­je dovoljan priručnik s "receptima" da bi se rije­šio neki zdravstveni problem, takav način razmišljanja apsolutno je iracionalan, posebno u slučaju teških bolesti.

Neki savjeti iz ove knjige mogu pridonijeti tome da organi­zam lakše podnese određenu terapiju, poglavito za one smetnje i lakše bolesti koje obično zanemarujemo zbog stresa, zaboravljajući da smo naše tijelo mi sami. Kako zdravlje nije samo odustnost bolesti, fitoterapiju treba sagledati u širem kontekstu kao preventivu, premda ona rješava trenutne probleme.

Pod "čajem" se podrazumijeva napitak dobiven postupkom izvlačenja aktivnih tvari iz biljaka. Tako razlikujemo čajeve za probavu i opuštanje, protiv migrene i menstrualnih bolova; osvežavajuće i hranljive čajeve protiv nesanice i kašlja, i brojne druge. No, kako pripremiti i koristiti tolike čajeve na bazi bilja za održavanje forme i dobrog zdravlja?

Odgovore na takva pitanje daje ovaj priručnik koji je napisan jednostavno i sažeto, i u kojem se koriste nazivi biljaka po kojima su one najpoznatije. Mnoge od njih možete vidjeti i na fotogra­fijama, što će vam olak­šati da ih eventualno nađete u prirodi (uvi­jek daleko od onečišćenih mjesta) i olakšati njihovo prepoznavanje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –