Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
John Howe

Izgubljeni svjetovi

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Ivana Brozić
  • 12/2009.
  • 97 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533130538
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Izgubljeni svjetovi" je priča o 24 izgubljena mjesta u raznim krajevima svijeta koja čitatelja uvlači u svijet mitova, vodi na putovanje kroz povijest i otkriva mu napuštene, zaboravljene, nestale svjetove, kao i one nastale u ljudskoj mašti.

Izvanredne ilustracije koje oživljavaju drevne priče kreirao je autor, a prema njegovim je crtežima nastala filmska trilogija "Gospodar prstenova".

Mnogi će se zapitati kako svijet može nestati ili se izgubiti. Upravo na to pitanje autor pokušava pronaći odgovor. Svaki je svijet predstavljen kratkim uvodnim tekstom i popraćen ilustracijom, a zatim slijedi povijesni opis važnosti mjesta, njegova vrhunca te kako je i kada nestao.

Knjiga prikazuje ruševine i ostatke moćnih mjesta poput Tebe, Babilona i Troje, ali i svjetove iz mašte, poput Atlantide ili Camelota koju simboliziraju našu žudnju za svjetovima u kojima je sve savršeno.

***

John Howe
rođen je u Kanadi, gdje je odrastao i završio školu. Majka ga je uvijek poticala na crtanje, a sjeća se frustracije kada kao sedmogodišnjak nije mogao nacrtati kravu kakvu je želio. U školi je bogatoj lijenoj djeci  za zadaće iz biologije crtao mikroskopske vodene organizme za 50 centi, a to mu je ujedno bio prvi posao. Studirao je u Švicarskoj – Ecole des Art Decoratifs, a nakon toga radio je razne crteže: političke karikature, ilustracije za časopise, stripove, crtane filmove, reklame.

Najpoznatiji je po ilustracijama naslovnica za Tolkienove knjige, koje su doživjele izvanredan uspjeh. On sam kaže kako ih je počeo ilustrirati kad ih je prvi puta pročitao, još kao dijete. Postao je toliko slavan na tom području da ga je Peter Jackson, zajedno s Alanom Leejem, angažirao za filmsku trilogiju "Gospodara prstenova".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –