Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sebastian Barry

Tajno pismo

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Mia Pervan
  • 01/2010.
  • 242 str., meki uvez
  • ISBN 9789533190020
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Stogodišnja Rosanne McNulty ispričat će vam priču. Mjesto u kojem je provela većinu svojega života, stara umobolnica u irskom gradiću Roscommonu, pred zatvaranjem je i Rosanne će je uskoro morati napustiti, kao, uostalom, i svijet.

I zato valja pisati priču, sakriti je pod daskom u škripavom podu, i nadati se da će netko jednom pronaći taj tajni zapis, tu strašnu i preljepu ispovijest o odrastanju i mladosti, ljubavi i ljepoti, o patnji, ratu i ljudima koji ponekad mogu biti kao anđeli.

Zapisi Rosanne McNulty tajna je ispovijest Irske. Oživljena u Rosanninim zapisima i razgovorima sa psihijatrom, dr. Greneom, to je povijest jedne žene i jedne zemlje, ali i povijest tisuća žena koje su, baš poput nje, nestale u ludnicama i samostanima samo zato jer su zanjele izvan braka, ili su ih muževi odbacili.

Prelijepo napisana, ovo je pripovijest o životu obilježenom patnjom i predrasudama, a ipak punom ljubavi, starsti i nade. Nećete je zaboraviti.

Sebastian Barry irski je dramatičar, romanopisac i pjesnik. Smatra se jednim od najboljih suvremenih irskih pisaca. Barry se dvaput našao u užem krugu za nagradu Man Booker za svoje romane "A Long Long Way" (2005.) i "Tajno pismo" (2008.). Za roman "Tajno pismo" osvojio je te iste godine nagrade Costa za roman godine i Memorijalnu nagradu James Tait Black. Njegov roman iz 2011. godine "On Canaan's Side" također se našao u izboru za nagradu Man Booker. Neka od najpoznatijih djela su mu "The Whereabouts of Eneas McNulty", "The Temporary Gentleman", "Our Lady of Sligo", "The Pride of Parnell Street" i mnoga druga.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Sebastian Barry o knjizi Tajno pismo –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –