Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Chris Bohjalian

Kosturi na gozbi

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Predrag Raos
  • 03/2010.
  • 370 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789531958981
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Kosturi na gozbi" grandiozan je povijesni roman u kojem je opisan raspad njemačkog carstva pri kraju Drugog svjetskog rata. Roman je nastao na osnovi autentičnih činjenica iz dnevnika Eve Henatsch.

Riječ je o događajima vezanim za istočnu Prusiju u razdoblju između 1920. i 1945. koja je u to vrijeme pripadala čas Njemačkoj čas Poljskoj.

Autorov stil počiva na hiperrealističnosti izraza kojom zahvaća surovu ratnu zbilju te poetskim opisima prirode i ljubavnog odnosa između mlade pruskinje i škotskog ratnog zarobljenika.

"Kosturi na gozbi"  humanistička su poruka o vjeri u život i pobjedi dobra usprkos kontekstu zla.

***

Chris Bohjalian suvremeni američki romanopisac. Diplomirao na Amherst koledžu. Osamdesetih radio za oglašavačku tvrtku. Nakon preseljenja iz New Yorka u Lincoln počinje pisati kolumnu za lokalne dnevne novine koja postaje izrazito popularna. Uskoro Bohjalian piše za brojne magazine: Cosmopolitan, Reader's Digest, Boston Globe Sunday Magazine i dr.

Prvijenac "A Killing in the Real World" objavljen je 1988. godine, a roman o Vermontskim primaljama "Midwives" (1998) postiže izvanredan uspjeh kod kritike i publike. Roman "Kosturi na gozbi" (Skeletons at the Feast) inspiriran je neobjavljenim dnevnikom "Njemice Eve Henatsch" koji je vodila od 1920 do 1945.

Djela: "The Double Bind" (2007), 2Before You Know Kindness" (2004), "Idyll Banter: Weekly Excursions to a Very Small Town" (2003), "The Buffalo Soldier" (2002), "Trans-Sister Radio" (2000), "The Law of Similars" (1999), "Midwives" (1997), "Water Witches" (1995) i dr.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –