Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Katell Goyer

Princeze svijeta

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Andrea Bagović
  • 10/2010.
  • 28 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533190631
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Prekrasno ilustrirana zbirka od 14 priča o princezama iz različitih krajeva svijeta oduševit će svako dijete. I Rosette iz Francuske, i Nataša iz Rusije, i Aiko iz Japana, i Neferu-Ra iz Egipta i Taia s Tahitija beskrajno su lijepe. No, to što su prekrasne nije dovoljno da budu i sretne.

Sorenza, talijanska princeza, primjerice, strašno se dosađuje sama u svojem dvorcu pa često bježi i nagovara ljude da joj pričaju priče. Uopće nije svjesna da zna slušati, čuti što joj ljudi doista govore i potaknuti ih na dobra djela. A jednoga dana upoznaje hrabra i plemenita mladića s kojim više neće biti usamljena.

Rehani, afrička princeza, kći je kralja lavova. Jednoga je dana njezin otac odlučio da se treba udati, ali ona želi muža jednako inteligentna kao što je ona sama. Svojem je proscu poslala zagonetku: komad drvenog ugljena, svježu kost, list papaje, kutiju duhana, šaku riže i bisernu ogrlicu. Hoće li princ leoparda biti dovoljno domišljat i riješiti zagonetku?

Priča o Šeherezadi, princezi Orijenta, nadaleko je poznata priča iz "1001 noći", a ona o Nukki, inuitskoj princezi, možda je manje poznata, ali se također ubraja među tradicionalne priče. No bez obzira na to je li riječ o princezama iz tradicionalnih, poznatih priča i bajki ili o nekim sasvim novim pričama, put do sreće svake od tih princeza ne leži samo u njezinoj ljepoti, već i dobroti, poštenju, domišljatosti, hrabrosti, ljubavi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –