Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
John Le Carré

Izdajnik po našem ukusu

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Lida Lamza
  • 12/2010.
  • 268 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533191638
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Britanija je pogođena recesijom. Mladi oksfordski profesor i strastveni rekreativni sportaš Perry Makepiece i njegova djevojka, odvjetnica Gail Perkins odlaze na odmor na karipski otok Antiguu. Naizgled slučajno, nabasaju na ruskog milijardera Dimu, vlasnika jednog poluotoka i jednog neobičnog zlatnog rolexa optočena dijamantima. Dima, milijarder s tetovažama, poziva ih na partiju tenisa, ali - kao što to kod Johna le Carrea obično biva - partija tenisa nikad nije samo ono što se čini.

Prijedlog koji Perry i Gail na rastanku dobiju od Dime, čovjeka broj jedan za pranje novca ruskog kriminalnog podzemlja, odvest će ih na vrtoglavo putovanje od teniskih terena Roland Garrosa do luksuzne jahte u maloj luci pokraj Dubrovnika, od sigurne kuće u švicarskim Alpama do najmračnijih zakutaka Londona i sumnjiva savezništva s britanskim obavještajnim agencijama.

John Le Carré je pseudonim kojim se koristi David John Moore Cornwell, engleski pisac špijunskih romana. Bio je profesor francuskog i latinskog na Eatonu prije negoli je počeo raditi za englesku vladu u Zapadnoj Njemačkoj 1959. U potpunosti se posvetio pisanju nakon uspjeha trećeg romana, "Špijun koji se zaklonio u zavjetrinu" ("The Spy Who Came in from the Cold") 1963, prema kojem je snimljen vrlo uspješan film 1965. "Dečko, dama, kralj, špijun" ("Tinker, Tailor, Soldier, Spy", 1974) je prvi roman iz trilogije o agentu Georgeu Smileyu, Le Carréovom najpoznatijem liku.

Među ostalim njegovim romanima nalaze se slavni naslovi kao "Mala bubnjarica" ( "The Little Drummer Girl", 1983 ), "Savršeni špijun" ("A Perfect Spy", 1986 ) i "The Russia House" ( 1989).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –