Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
François Lelord

Hector u potrazi za srećom

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Ana Dejanović
  • 02/2011.
  • 162 str., meki uvez
  • ISBN 9789533240176
  • Cijena: 2.64 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ispisujući kombinaciju "Alkemičara" i "Malog princa", francuski psihijatar i književnik François Lelord, u romanu "Hector u potrazi za srećom" (Le Voyage d'Hector ou la Recherche du bonheur, 2002.), kroz izmišljeni lik mladoga psihijatra Hectora poziva čitatelja da zajedno krenu na putovanje u tajnu ljudske duše ne bi li pronašli "sastojke" za životnu sreću.

Hector je uspješan mladi psihijatar. Strpljiv je, sluša svoje klijente i rado im pomaže. Ali mnogi od ljudi koji mu dolaze nemaju nikakvih zdravstvenih problema: jednostavno su duboko razočarani svojim životima. Hector im tu ne može puno pomoći i zbog toga postaje potišten. Odlučuje da mu je potreban odmor i kreće na putovanje oko svijeta kako bi otkrio što čini ljude sretnima (naravno i tužnima), i da pronađe odgovor na pitanje postoji li nešto poput tajne istinske sreće.

Lelord je napisao modernu bajku o psihijatru. Ispričana naoko jednostavno, Hectorova razmatranja o sreći nude nam priliku da se zamislimo nad pitanjem zadovoljstva koje svi tražimo u našim životima.

 
** "Hector u potrazi za srećom" prva je knjiga iz serijala o Hectoru koju objavljuje nakladnička kuća Znanje, a u skoroj pripremi su i dva nova nastavka "Hector i tajna ljubavi" te "Hector i prolaznost vremena".

 
***

François Lelord (1953, Pariz)  psihijatar je i psihoterapeut. Autor je djela "Les Contes d'un psychiatre ordinaire", "Liberté pour les insensés" i, u suradnji s Christopheom Andréom, "Comment gérer les personnalités difficiles", "L'Estime de soi" i "La Force des émotions".

Ideja o Hectoru pala mu je na pamet tijekom službenog putovanju u Hong Kongu. Nakon golema uspjeha prvjenca Hector u potrazi za srećom, Lelord se posvećuje pisanju i putovanju. Tako se zatekao u Vijetnamu tijekom epidemije SARS-a gdje je upoznao svoju buduću suprugu Phuong s kojom danas živi na Tajlandu. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Hector u potrazi za srećom - François Lelord –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –