Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nenad Ivanković

U potrazi za vedrinom : Tijelom do duhovnosti

  • Nakladnik: Profil
  • 12/2010.
  • 131 str., meki uvez
  • ISBN 9789533191171
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Esejističko svjedočanstvo o suvremenoj potrebi vjere u tijelo, o povezanosti uma i fizisa i bitkama kroz koje svatko prolazi. Autor ne govori o sportu u klasičnom smislu riječi, govori o vedrini, o iskustvu vlastita tijela, slično načinu na koji se duh bavi stjecanjem znanja i uživa u njemu. Govori o novoj kulturi koja je prvi korak napravila još u 20-im godinama prošlog stoljeća, o stilu života koji je svojevrstan odgovor na izazove vremena.

"U vremenu kad je tijelo uglavnom percipirano samo kao erotski i estetski objekt, kad takoreći više nije potrebno kao izvor snage radi preživljavanja, ipak otkrivamo da nam je ono potrebnije nego ikada. Jer intelekt (um) po definiciji ne može biti izvor vedrine i osjećaja zdravlja. To dolazi iz tijela. Tijela u formi, tijela kojem vjeruješ i koje tebi vjeruje."


***

Nenad Ivanković - novinar, publicist, dugogodišnji dopisnik hrvatskih medija iz Njemačke, glavni urednik "Vjesnika", voditelj televizijske emisije Pressklub, autor je nekoliko hrvatskih bestselera ("Predsjedniče, što je ostalo?", "Ratnik", "Krvava zemlja"...), magistar filozofije, bivši direktor nordijske reprezentacije Hrvatske, novinarski svjetskih prvak u skijaškom trčanju... dobitnik hrvatskih i njemačkih državnih odlikovanja.

Više od četrdeset godina Nenad Ivanković intenzivno se bavi sportom, osvaja medalje u raznim kategorijama u čak šest sportova, osniva sportske klubove... iz tog iskustva nastala je i ova knjiga.




© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –