Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jane Johnson

Put soli

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Iva Šrot
  • 01/2011.
  • 432 str., meki uvez
  • ISBN 9789533241296
  • Cijena: 2.64 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Put soli" (The Salt Road, 2010.) autorice Jane Johnson drugi je po redu njezin roman inspiriran Marokom, nakon prve knjige "Deseti dar" kojom se predstavila hrvatskoj publici prije nekoliko godina. Ljubitelji povijesnih romana (povijesne romanse) kojima su se svidjeli npr. romani spisateljice Philippe Gregory ("Bijela kraljica", "Druga sestra Boleyn"), vrlo vjerojatno će se jednako relaksirati i i uz "Put soli", otkrivajući pri tome jedan drugačiji ambijent - svijet pustinje.

Donoseći priču o sudbonosnim ispreplitanjima života europskoga i afričkoga kontinenta, inspiraciju za roman "Put soli" autorica je pronašla u dvjema pričama iz stvarnoga života. Prva od njih vezana je osobno uz samu spisateljicu kojoj je ljubav prema suprugu Marokancu otvorila put prema istraživanju mauretanskih nomadskih plemena koja su karavanama kroz pustinju pronosila srebro, začine i sol iz subsaharskog dijela Afrike da bi ih prodavala na tržnicama Maroka.

Druga inspiracija istkana je iz sudbonosne priče mlade Francuskinje koja je u potrazi za svojim nikad upoznatim ocem krenula u potragu za vlastitim identitetom nakon majčine smrti i otkrića da u samom središte pustinje u zabačenom berberskom selu dišu  njezini korijeni.

 
***

Jane Johnson odrasla je u Velikoj Britaniji, a danas dio godine živi u Maroku, gdje je upoznala svog supruga berberskog podrijetla. Već se godinama bavi izdavaštvom, kombinirajući svoju izdavačku karijeru s književničkom. Piše za odrasle i djecu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Put soli - Jane Johnson –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –