Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
John McWade

Vodič za cool dizajniranje : Dizajnirajte brošure, logotipe, posjetnice, letke, plakate, PowerPoint prezentacije... i sve što vam padne na pame!

  • Nakladnik: MIŠ
  • Prijevod: Zoran Juras
  • 11/2010.
  • 230 str., meki uvez
  • ISBN 9789532990218
  • Cijena: 19.24 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ova knjiga, poput svoje dvije prethodnice, predstavlja zbirku članaka i  časopisa Before & After pod naslovom "How to design cool stuff". Before & After, za one koji to ne znaju, je časopis namijenjen učenju grafičkog dizajna. Možda bi ipak bilo bolje reći da je to časopis koji objašnjava grafički dizajn jer kod nas nema učenja u smislu klasičnog tečaja gdje se vještine uče redoslijedom, nadograđujući se na prethodno naučene.

Možda trebate napraviti brošuru. Ili prezentaciju. Ili trebate urediti bilten. Ili trebate napraviti web mjesto. Možda vam treba logotip za novu firmu. Ili reklama. Ili omot za DVD. Što god da je u pitanju, trebate ispričati neku priču na vizualni način, tako da se može vidjeti. Tu na scenu stupa dizajn. Tu na scenu također stupa i planiranje. Da biste osmislili kuću, haljinu ili čak posao, najprije trebate osmisliti plan, a zatim ga provesti u djelo. Before & After predstavlja vam stvarne primjere.

Ovu je knjiga organizirana u tri dijela: teorije, praksa i projekti. Naravno, ti se dijelovi preklapaju jer svaki se dizajn sastoji od sva tri dijela. Teorija se bavi osnovama. Osnove se ne zovu tako jer su jednostavne, već zato što predstavljaju temelj svakog dizajna. Osnove uključuju linije, likove, smjer, kretnju, omjer, proporcije, sličnost, bliskost, boje, kompoziciju i tako dalje. Naučite osnove jer će vam omogućiti lakši rad i bolji dizajn, a praksa predstavlja praktične metode i tehnike.

Vrijednost ovog dijela leži u prenosivosti. Tehnika podrezivanja fotografija u brošuri može se primijeniti i u izradi web stranice. Način smještanja teksta, podešavanja margina ili preklapanja objekata u oglasu može se primijeniti i u biltenu. Neke tehnike daju jak efekt i daju dramatične rezultate, što ih čini očiglednim. Neke su utjecajne, ali nezamjetne i mogu se neopazice ponavljati do u nedogled. Sve imaju svoju svrhu.

Projekti su cjeloviti radni pothvati - brošure, bilteni, web mjesta, posjetnice, prezentacije i logotipi - u kojima ćete primijeniti i teoriju i praksu. Projekti istodobno prikazuju i koncept i primjenu - što smo napravili, kako, te što je najvažnije, zašto. Naši projekti ujedno predstavljaju sjajne predloške za vaše projekte. Vi možete, u većoj ili manjoj mjeri, kopirati naša rješenja i primijeniti ih na svoja uz primjenu stečenog znanja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –