Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Wayne W. Dyer

Promjena : Pokrenite vlastiti život od ambicije prema smislu

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Iva Šrot
  • 04/2011.
  • 184 str., meki uvez
  • ISBN 9789533033365
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga koju je nadahnuo istoimeni film - pokazuje kako i zašto pokrenuti vlastiti život od ambicije prema smislu. Takav pomak, kako tvrdi sam autor, dokida naš osjećaj odvojenosti, rasvjetljuje našu duhovnost, a obuhvaća prijelaz iz prijepodneva koje se temelji na egu u životno poslijepodne u kojem na sve ponajprije utječe svrhovitost.

Dok promišljamo napuštanje životnog prijepodneva, u kojemu je glavnu ulogu igrao ego, te stupamo u poslijepodne (i večer), u kojemu smisao i svrha zamjenjuju ambicije i borbu, možda ćemo naići i na neočekivane pojave koje prate taj novi smjer. Gotovo prema nekom univerzalnom pravilu, doživjet ćemo neku vrstu pada. Ipak, ti padovi ili najniže točke osiguravaju nam energiju potrebnu da se udaljimo od ega i da dođemo do života obilježenog značenjem i svrhom.
Promjena ne znači da ostajemo bez ambicija i svega što nas pokreće, nego znači da se u nama bude ambicije i težnje prema nekim novim stvarima. Posvećujemo se životu koji se temelji na doživljavanju smisla i osjećaju svrhovitosti, a ne životu utemeljenome na beskonačnim zahtjevima i lažnim obećanjima, zaštitnim znakovima ega.


***

Dr. Wayne W. Dyer svjetski je poznat autor i govornik na području samorazvoja. Napisao je više od 30 knjiga, među kojima su i bestseleri s ljestvice The New York Timesa: 10 Secrets for Success and Inner Peace, The Power of Intention, Inspiration, Change Your Thoughts - Change Your Life i Excuses Begone. Gostovao je u brojnim televizijskim i radijskim emisijama, a njegovo djelovanje širom svijeta i osobna životna priča od djeteta bez roditelja do uspješnog predavača i govornika pomogli su tisućama ljudi da poboljšaju život. Živi u SAD-u.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –