Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ljubica Uvodić-Vranić

Prijatelju, kako si? : Ljekoviti psihološki razgovori o povjerenju, strpljivosti i suosjećanju

  • Nakladnik: Profil
  • 06/2011.
  • 167 str., meki uvez
  • ISBN 9789533192246
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Razumjeti svoje ciljeve i planove, prednosti i teškoće, znači razumjeti život i time mu dati dodatni smisao.

Priča i duhovit, lucidan komentar omogućavaju čitatelju osjećaj da „sudjeluje", da u dijelovima pojedinih priča može pronaći dio sebe i na taj način biti aktivan u doživljaju teksta.

Ova knjiga vrlo uspješno uspijeva i najsloženije fenomene prepričati jezikom koji je svakomu razumljiv, što otvara vrata samospoznaje i onima koji su ih davno ne samo zatvorili nego i zaključali.

Životnost i neposrednost priča tjerat će vas na smijeh, plač ili na razmišljanje. Jedno je sigurno — ni jedna vas priča neće ostaviti ravnodušnima.

Opisujući tipične, a ponekad i ne tako tipične životne situacije, autorica je i u ovoj knjizi omogućila mnogim čitateljima da dobiju ohrabrenje, ojačaju samopouzdanje ili „samo" steknu uvid u potencijalne uzroke i rješenja svakodnevnih životnih situacija koja često zbog emocionalnog naboja ne primjećujemo.

***

Ljubica Uvodić-Vranić, rođena je u Splitu 1945. godine. Živi u Zagrebu od 1984. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Splitu, a psihologiju diplomirala u Zagrebu. Radi kao psiholog, terapeut, supervizor, savjetovatelj... u individualnom i grupnom radu te stalni sudski vještak.

Autorica je knjiga: „Kako se pomiriti : Sa samim sobom : S drugima : S mladima“ (2007), „Kako se dobro posvađati - priručnika za rad s pojedincima i grupama“ (2008),  „Avantura osobne promjene : Priručnik za odrasle koji još žele rasti“ (2010). Vodi Zabavne psihološke radionice u Istri i Zagrebu. Članica je Psihološke komore, Hrvatskoga psihološkod društva. Imala je brojne nastupe u različitim emisijama na radiju i televiziji.

Ljubica Uvodić Vranić članica je Hrvatske Psihološke komore, samostalni je konzultant-komunikolog u poduzećima, u medicini rada - psiholog, savjetnik  u individualnom, obiteljskom i grupnom radu. Kreirala i vodila edukativni i antistresni program za menadžere, za učitelje, liječnike, medicinske sestre i tehničare i primjenjivala ga u 16 poduzeća. Osnovala je 1997. godine Udrugu za unapređivanje obiteljskog života “Petkom u pet” koju kontinuirano vodi. Godine 2012. proširila je rad Udruge na projekt pod nazivom Petkom u 5 u Subotu u 5 u Splitu – to može samo u Splitu da petak bude u subotu. Više desetaka godina radila je u klubovima liječenih alkoholičara kao terapeut i supervizor. 

Godine 2002. napisala je i ilustrirala prvu knjigu pod naslovom “Kako se dobro posvađati”, izdavač – Alinea, Zagreb, u kojoj obrađuje 55 zanimljivih tema iz svakodnevne psihologije koja funkcionira kao praktični priručnik  iz popularne psihologije.

Objavila je seriju knjiga Avantura osobne promjene (Profil 2010., 2012., 2013.) Prva „Avantura…“ prevedena je na srpski ("Avantura lične promene", Psihopolis, Novi Sad, 2011.), a sve tri objavljene su na slovenskom ("Pustolovščina osebne preobrazbe", "eBesede", Ljubljana, 2014., 2015. i 2016.) . Tri njezine knjige su u fondu Knjižnice za slijepe i slabovidne osobe, jedna na brajici a dvije kao zvučne knjige. 

Ostali autoričini naslovi su: "Kako se dobro posvađati" (Alinea, 2002., Profil, 2008.), "Kako se pomiriti" (Alinea 2007.), "Prijatelju, kako si" (2011.), "Neizgovorena pitanja i odgovori" (2014.), "Neizgovorena pitanja i psihologični odgovori" (2015.), "Devet vježbi opuštanja na kauču" (2016. ) i "101 Priča iz eko taxija" (2017.) 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –