Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jean Paul Sasson Najwa Bin Laden Omar Bin Laden

Odrastati kao Bin Laden : Žena i sin Osame bin Ladena vode nas u svoj tajni svijet

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Bisera Fabrio
  • 09/2011.
  • 394 str., meki uvez
  • ISBN 9789533192918
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Oporo i šokantno svjedočenje Osamine prve i najutjecajnije žene Najwe i njihova zajedničkog sina Omara o prilikama kakve su vladale u obitelji terorista koji je svojim zločinima uzdrmao i promijenio suvremeni svijet. Knjiga je autentično, izravno svjedočanstvo, ikad napisano, o privatnom životu bin Ladenovih.

Dok je živ, Osamin sin Omar bin Laden pamtit će kako se tata s njima "igrao" preživljavanja u pustinji, bez ijedne kapi vode. Pamtit će kako se nije smio smijati da mu se vide očnjaci. Samo smješkati. Pamtit će i svojeg malog prijatelja kojeg je tatin kolega, a aktualni šef Al Qaide, hladnokrvno ustrijelio metkom u čelo. Pamtit će kako ih je otac velikodušno useljavao u goleme kuće bez ičega, kako im je bilo zabranjeno korištenje hladnjaka i klima-uredaja. I lijekova protiv astme.

Pamtit će i tatinu sreću kad je svoju obitelj doselio u pećinu. Pamtit će i kako je bježao preko bodljikave žice kako bi kupio slatkiše i gazirani sok. Sjećat će se i svoje mlade braće kako se veselo igraju, nesvjesni gdje su i tko su, i kako je tata Osama bio slab na svoju prvu kćer, kako se znao s njom valjati po podu, pa čak i smijati. Pamtit će i dan kad je njegov otac, Osama bin Laden, tražio od njega, svojeg četvrtog djeteta, svoje krvi - da svoje ime stavi na listu bombaša samoubojica.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –