Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tim Freke

Koliko traje sada : Kako biti duhovno probuđen u stvarnom svijetu

  • Nakladnik: Dvostruka duga
  • Prijevod: Ozren Ćuk
  • 10/2011.
  • 296 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532870459
  • Cijena: 17.25 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Jednom davno, u bezvremenoj sadašnjosti, postojao je tajnovit izvor svega što jest. Izvor je bio beskonačno ništa, koje je u sebi nosilo mogućnost za sve... mogućnost za kvarkove i galaksije, za mrtvu materiju i svjesni život, za nesvjesnu prirodu i svjesno promišljanje... mogućnost za gledanje i osjećanje, za strah i nadu, za razmišljanje i ljubav... mogućnost za lijepu umjetnost i stravičnu okrutnost, za laži i mudrost... mogućnost za sve... mogućnost za ovaj sadašnji trenutak.

Kada ugledamo Mjesec, prsti na ruci nam postaju nezanimljivi. Kada shvatimo značenje, riječi su suvišne. Kada osjetimo veliku ljubav, više ne trebamo ništa analizirati - samo želimo držati čitav svijet u brižnim rukama, kao što se drži novorođeno dijete. Kada osjetimo koliko je slatko jednostavno biti, samo želimo uživati u čudu ovoga trenutka i rastopiti se u misteriju. Ne znamo što se događa, samo znamo da volimo to što se događa.

U ovom trenutku ovdje smo i sada. Ali gdje je "ovdje"? Je li to mjesto ispod naših stopala... ili soba u kojoj sjedimo... ili država u kojoj živimo... ili čitav svemir? I koliko je dugo "sada"? Je li to ovaj dah... ili ovaj dan... ili naš životni vijek... ili vječnost?


U svojoj knjizi Tim Freke priča o svojim zanimljivim životnim iskustvima te kako su ga ona naučila živjeti s osjećajem ljubavi prema sadašnjem trenutku, koji je vječno prisutan i koji se neprestano mijenja. Kroz pustolovine svojeg života on vodi čitatelja na putovanje filozofskih otkrića o tajnama sadašnjeg trenutka.

Ovo je epska priča o evoluciji svijesti, usponu i padu carstava te o neobjašnjivoj privlačnosti televizijskih zabavnih emisija...

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –